1. “In prezent nu exista studii clinice care sa arate efectele inhalarii propilen glicolului la nivel pulmonar. Nu stim daca este sigura din punct de vedere pulmonar. Exista in derulare studii clinice, dar nu avem rezultatele acestora. Este periculoasa pentru ca pastreaza o dependenta avand continutul de nicotina”, a declarat Ioana Munteanu, medic pneumolog – Observator TV
Daca unii doctori din Romania s-ar informa mai bine inainte sa deschida gura cred ca am fi cu totii mult mai sanatosi. In ceea ce o priveste pe Dna Dr. Ioana Munteanu, o invit sa citeasca acest articol: https://forumtigaraelectronica.wordpress.com/2012/11/19/tigari-electronica-nu-exista-efecte-toxice-de-la-vaporii-de-propilen-glicol-inhalati
2. ”In aceasta tigara electronica, prin cartusul de nicotina s-au gasit reziduri de substante carcinogenetice, adica substante care induc cancerul pulmonar”, a declarat intr-un interviu pentru Sanatatea TV, prof. univ. dr. Florin Mihaltan, Presedintele Societatii Romane de Pneumologie.
Probabil, doctorul Mihaltan face referire la studiul realizat de FDA in 2009, care a descoperit ca tigara electronica contine diacetil, dar care a fost proclamat nul, deoarece metodele de testare nu au fost respectate. Mai mult decat atat, nu a existat niciun alt studiu care sa demonstreze acest lucru. Din fericire, intre timp atitudinea Dr Mihaltan s-a schimbat oarecum, in sensul ca nu mai arunca cu noroi in tigarile electronice si sustine ca asteapta dovezi pentru a demonstra cat de sigure sunt acestea.
3.“Nu recomand nimanui tigara electronica ca metoda de renuntare la fumat! Nu este eficienta! Solutia eficienta pe care o recomand si care are si sustinere stiintifica este combinatia intre terapia medicamentoasa si consilierea de specialitate“, a declarat conf. dr. Paraschiva Postolache, din cadrul Sectiei Clinice Recuperare Medicala Respiratorie a Spitalului Clinic de Recuperare Iasi, consilier antifumat si membru al Programului National al Ministerului Sanatatii “Stop Fumat”.
I-as sugera Dnei Conf Dr Paraschiva Postolache sa vada care este numarul celor care au reusit sa renunte la fumat definitiv cu tigara electronica, care este de ordinul milioanelor. Sa imi spuna daca si metodele care le promoveaza dumneaei au aceeasi rata de succes.
4. „In timp ce tigarile clasice au un filtru, cu acest dispozitiv de livrare numit tigara electronica, nicotina merge direct in plamani” – oficial al Organizatiei mondiala a sanatatii (OMS)
Nu chiar…nicotina este absorbita mai intai in cavitatea bucala si apoi in caile respiratorii. Iar filtrul la tigarile clasice nu este pentru a impiedica nicotina sa ajunga in plamani, ci pentru a impiedica gudronul care este produs de tigarile din tutun si care la tigarile electronice nu se gaseste.
Ar fi interesant daca cei de la OMS ar face si cercetari inainte sa propuna legi cu impact asupra sanatatii publice.
5. „Tigara electronica nu este deloc lipsita de substante toxice. Contine nitrozamine, substante cancerigene. Exista glicol care este o substanta iritativa pentru caile respiratorii.” – Dr Magdalena Ciobanu
Deja ne-am obisnuit cu declaratiile acestei doamne celebra pentru tampeniile pe care le spune despre tigara electronica. Nici nu mai are sens sa mai comentez, am scris destul articole comentand declaratiile ei… Da-ti un search in casuta de sus a blogului dupa numele doamnei si veti gasi toate ineptiile pe care le-a spus de-a lungul timpului.
6. „…nu exista nicio dovada ca aceste tigari sunt sigure. Nicio dovada de niciun fel. Ele sunt facute in China.” – a declarat Doctor Jonathan Whiteson pentru CBS News.
Deci, ar trebui sa nu mai luam nici antibiotice sau alte medicamente pe motiv ca sunt facute in China?
Daca ati mai auzit si alte pareri „inteligente” de acest gen care fac referire la tigara electronica, va invit sa mi le scrieti intr-un comentariu mai jos.
Filed under: 5. Articole pro tigara electronica