Un STUDIU realizat de Institutul National de Cancer, din SUA, confirma cat de eficienta a fost propaganda celor care sunt impotriva tigarilor electronice, dar si a altor metode de renuntare la fumat. Studiul a fost realizat in SUA, insa cred ca situatia este cam aceeasi pretutindeni in lume. Este uimitor si totusi adevarat, cat de usor se poate crea o imagine negativa unui produs in zilele noastre.
Jumatate din cei care au auzit despre tigara electronica cred ca aceasta este la fel de sau chiar mai nociva decat fumatul.
Fara indoiala ca propaganda „sunt la fel de nocive ca tigarile clasice ” a fost una de succes.
Nu vi se pare aberant ca fumatorii au ajuns sa spuna ca tigara electronica este mai cancerigena decat tigarile clasice?
Ce mi se pare mai socant este ca, daca ii intrebi de ce, niciunul nu stie sa iti dea un raspuns, daca nu bazat pe cercetari stiintifice, macar cat de cat logic. Daca pana si medicii pneumologi, care se presupune ca ar trebui sa fie totusi la curent cu subiectul asta, nu sunt in stare sa iti dea o explicatie. Nu e ca si cum nu ar fi un subiect de actualitate, care sa nu aibe legatura cu domeniul lor. Si chiar daca nu ar fi, ma gandesc eu, ca daca vezi ca apar in presa atatea lucruri despre un instrument, care se presupune ca poate ajuta populatia sa renunte la unul dintre cele mai frecvente vicii, dai si tu un „search” sa vezi care e treaba cu el.
Va dati seama ca situatia asta nu este doar la tigara electronica, ci se intampla si in cazul altor alternative sau medicamente care apar pe piata?
Companiile farmaceutice controleaza atat de bine, incat si daca apare vreun medicament revolutionar, daca nu pot sa scoata profit de pe urma lui, atunci ii dau in cap. Cu televizorul si massmedia se poate face propaganda foarte usor.
Postat în:9. Evenimente