Quantcast
Channel: Forum Tigara Electronica
Viewing all 565 articles
Browse latest View live

Studiu: E-lichidele de tigari electronice, surprinzator de calitative!

$
0
0

e-lichide_liqua_vipercigUn studiu realizat recent la Universitatea din Geneva, Elvetia, demonstreaza ca e-lichidele de tigari electronice nu sunt chiar un „mister” si ca de fapt cercetatorii stiu mai multe despre acestea decat se declara.

Puteti citi studiul integral aici.

Deseori cei care se opun tigarilor electronice declara ca nu stiu ce este in ele. Cu toate acestea, din punct de vedere stiintific, se stie din ce substante sunt realizate e-lichidele. In general, e-lichidele sunt realizate din nicotina, propilen glicol sau glicerina vegetala si arome. Toate aceste substante combinate atunci cand sunt incalzite produc norul de vapori pe care il inhalam cu totii. Pe de alta parte, se considera ca in fumul de tutun exista intre 10.000 si 100.000 de substante. Pana acum au fost identificate doar un sfert dintre acestea!

Totusi, chiar daca se stiu ingredientele care stau la baza e-lichidului trebuie sa ne asiguram ca acestea sunt folosite in conditii de igiena maxime. Ca sa intelegeti despre ce vorbesc, va aduc aminte despre un articol in care am povestit despre cum se realizeaza e-lichidele la Dekang. Il gasiti aici .

Asta au dorit sa verifice si cercetatorii de la Universitatea din Geneva. Acestia au analizat 20 de branduri de tigari electronice, 10 dintre ele fiind in topul e-lichidelor. Cercetatorii au folosit gaze si cromatografia lichida pentru a determina continutul de nicotina, precum si prezenta impuritatilor legate nicotina, etilen glicol si dietilen glicol.

S-a constatat ca „e-lichidele pentru tigari electronice au o calitate surprinzator de buna”, dar si ca nivelul de nicotina din e-lichide a fost in conformitate cu cel afisat pe eticheta. Impuritatile legate de nicotina au fost scazute si foarte scazute. Niciunul dintre e-lichide nu a continut etilen glicol sau dietilen glicol.

Cercetatorii au constatat ca jumatate din sticlute au fost la standardele de impuritati pentru medicamente.

Alte sticlute testate au continut mai multe impuritati decat solutiile de nicotina medicinale, dar conducatorul studiului, profesorul Etter, care are o pozitie destul de neutra in ceea ce priveste tigarile electronice, a concluzionat:

„Daca sunt comparate cu tutunul si nu cu medicamentele cu nicotina, prezenta impuritatilor in e-lichide este foarte putin relevanta, deoarece chiar si cu e-lichidele testate care contin un anumit nivel de impuritati, vapatul de tigari electronice este mult mai putin periculos decat fumatul.”


Filed under: 5. Articole pro tigara electronica

Doctorii francezi incurajeaza tigara electronica, romanii inca nu…

$
0
0

Probabil ca ati tot citit in ultima vreme despre faptul ca Franta doreste sa interzica tigara electronica in spatiul public. Ei bine dragilor, aceasta concluzie a tras-o presa din Romania dintr-un raport urias, cu privire la tigarile electronice, pe care cativa experti l-au realizat la comanda Ministerului Sanatatii din Franta. Desi, asta este singura concluzie importanta pe care ziarele au prezentat-o, exista multe altele, care dupa parerea mea sunt esentiale si pe care ar fi trebuit presa sa le prezinte, in primul rand.

Ca de exemplu, expertii care au realizat studiul, in frunte cu pneumologul Bertrand Dautzenberg, recomanda ca, sub nicio forma, guvernul francez sa nu interzica tigarile electronice, fie ele cu nicotina sau nu. Ba chiar mai mult, acestia chiar recomanda Frantei sa se opuna Directivei UE cu privire la impunerea unui nivel maxim de nicotina de 4 mg/ml la e-lichidul pentru tigari electronice.

Totodata, aceeasi doctori recomanda guvernului sa se implice in promovarea acestui produs destinat renuntarii la fumat si sa nu fie ingradit in nici un fel accesul fumatorilor catre tigarile electronice.

„Expertii recomanda ca accesul la tigarile electronice sa nu fie oprit, deoarece, avand in vedere datele actuale, se pare ca acestea reduc pericolul atunci cand inlocuiesc tigarile din tutun. ”

Puteti citi raportul aici

Este adevarat ca expertii recomanda si interzicerea tigarilor electronice in spatiul public, pe motiv ca ii „intarata” pe altii sa fumeze, un motiv aiurit, daca ma intrebati pe mine, insa aceasta concluzie este irelevanta pe langa rezultatele prezentate mai sus. In raport, expertii recomanda chiar comercializarea tigarilor electronice in farmacii, daca acestea vor fi reglementate ca si medicamente.

Imi pare foarte rau ca presa din Romania nu a scris si lucrurile pe care eu le-am prezentat mai sus, deoarece acestea sunt cele care intr-adevar conteaza pentru oameni. Lumea are nevoie sa stie ca medicii sunt pentru tigarile electronice si sa vada ca ei sustin aceste produse. Este pacat ca oamenilor li se rapeste astfel sansa de a primi informatia corect, de a trage propriile concluzii si de a decide ce este mai bine pentru ei.


Filed under: 5. Articole pro tigara electronica

Franta: Ministerul Sanatatii confirma intentia de a interzice tigara electronica in spatiul public

$
0
0

Ministrul Sanatatii din Franta, Marisol Touraine, a declarat astazi presei franceze ca doreste sa opreasca cresterea in popularitate a tigarilor electronice prin interzicerea lor in locurile publice si restrictionarea comercializarii lor minorilor.

Decizia ei vine in urma unei raport intocmit de o echipa de specialisti, care prezinta multe dintre beneficiile pe care tigara electronica le ofera. Cei care doresc il pot citi AICI

„Tigarile electronice nu sunt un produs obisnuit”, a declarat Touraine. „Trebuie sa aplicam aceleasi masuri care exista si pentru tigarile din tutun. Asta inseamna sa ne asiguram ca nu pot fi folosite in spatiile publice, ca nu pot fi comercializate minorilor si ca nu pot fi promovate.”

???

Doamna Touraine ori nu a citit raportul comandat de ea ori poate este influentata de producatorii de tutun sau de medicamente! Este adevarat ca expertii care au realizat raportul au recomandat interzicerea tigarilor electronice in locurile publice, iar motivul dat de ei este pentru ca ii „intarata” pe altii la fumat, dar acestia au recomandat si ca tigara electronica sa fie incurajata si ca guvernul sa o sustina. Ori aceasta masura de a interzice utilizarea tigarilor electronice in spatiul public practic impiedica aceste lucruri.

„20% din afacerea mea reprezinta comertul cu consumabile in restaurante, baruri, cluburi”, a declarat managerul magazinului Vapshop.fr, catre presa locala. Va dati seama ca daca se va interzice tigara electronica in locurile publice va scadea numarul celor care doresc sa renunte la fumat cu acest produs.

Dar, lasand la o parte acest lucru, motivul interzicerii nu este unul plauzibil. Ministrul sanatatii din Franta greseste cand spune ca ar trebui aplicate aceleasi legi la tigarile electronice ca si cele care se aplica produselor din tutun, pentru ca nu sunt la fel si noi stim asta. Tigarile obisnuite au fost interzise pentru ca fumul lor are efecte negative asupra celor din jur, este daunator, ori vaporii de la tigara electronica nu pun in pericol viata celor din jur in niciun fel si asta este dovedit.

Din pacate, observ ca si in alte tari „cuvantul” producatorilor de tutun atarna greu. Probabil ca si guvernul francez ia in calcul faptul ca tigarile electronice au taxe mult mai mici decat cele din tutun si astfel ei incaseaza mai putini bani la buget. Ori in situatia in care se afla Europa orice bani sunt bineveniti la bugetul statului.

In orice caz, daca aceasta masura va fi aplicata, consecintele vor fi grave atat pentru comunitatea vaperilor, cat si pentru oameni, in general!


Filed under: 5. Articole pro tigara electronica

Presa vuieste ca se interzice tigara electronica in Franta

$
0
0

Wow… vulturii tot vulturi raman. Din pacate pot spune ca nu sunt chiar vulturi, mai degraba ciori. Fara a jigni intr-un fel acele pasari ce simbolizeaza… stiti voi ce, ziarele din Romania continua sa influenteze negativ publicul fumator.
Sunt sigur ca sunt multi oameni care ajung aici, pe forum si nu au timp sa citeasca toate articolele scrise aici. (peste 600) De aceea revin asupra subiectului mult dezbatut in aceste zile.

In urma raportului despre tigarile electronice, cerut de Ministerul Sanatatii din Franta, Ministrul francez al sanatatii, Marisol Touraine declara ca ar dori sa interzica tigara electronica in spatiile publice, acolo unde fumatul este interzis. Wow… de la aceasta declaratie, toata presa noastra a luat foc. Oare de ce nu ma mir, poate ca sunt premiati, de fiecare data cand reusesc sa scrie ceva rau despre tigarile electronice. Sau poate sunt dobitoci… adevarul cred ca e undeva la mijloc.

Aceasta Doamna Ministru, a anuntat o posibilitate, care inca nu a fost legiferata, pe de-o parte. Pe de alta parte, acel studiu-raport cu privire la existenta si dezvoltarea tigarilor electronice in Franta, are vreo 28 de recomandari incepand cu “FRANTA nu trebuie sa interzica tigara electronica, fie ea cu nicotina sau fara.”. O alta recomandare este ca Franta ar trebui sa se implice in promovarea tigarilor electronice pentru ca acestea s-au dovedit a fi cea mai eficienta modalitate de lupta impotriva fumatului. O alta recomandare este ca Franta sa voteze impotriva propunerii legislative a UE, cea de care am tot povestit aici, cu privire la reducerea nivelului de nicotina la 4mg/ml din lichidul de tigari electronice.

Studiul are 202 pagini, eu am reusit sa citesc concluziile si recomandarile. Credeti-ma, totul este de bine acolo. Se recunoaste in studiu ca tigarile electronice sunt foarte bune pentru fumatori si trebuiesc sustinute. Se mentioneaza de asemenea ca 1 din 2 fumatori moare de o boala datorata fumatului… 200 de oameni pe zi, numai in Franta. E drept ca exista o singura recomandare negativa, una singura… aceea ca ar fi bine sa se interzica vapatul in restaurante… etc, atentie, pentru ca INCITA la fumat, nu pentru ca ar fi vreun pericol.

Coordonatorul studiului, a zis ulterior la TV (vedeti in clipul de mai jos) ca el nu sustine acest lucru… ca n-ar fi un pericol…

Sunt surprins ca in urma emisiunii ce a avut loc la Realitatea TV, miercuri, 29 mai, unde Dul Ovidiu Joita, importator de tigari electronice si Dul Dr. Adrian Istrate, medic chirurgie toracica, au dezbatut aceasta problema mediatica din Franta, nu s-a intamplat nimic pozitiv. Nici un ziar din Romania nu a preluat ce s-a spus acolo… au copiat de la unii la altii aceasi informatie, pe care multi chiar un denaturat-o: “Tigara electronica a fost interzisa in Franta”… stiri de genul asta.

Va invit sa urmariti dezbaterea de la TV, poate intelegeti mai bine cum stau lucrurile. Tigara electronica nu e un pericol fratilor!


Filed under: 2. Efectele tigarii electronice, 5. Articole pro tigara electronica, 9. Evenimente

Incearca Franta sa „nimiceasca” industria de tigari electronice?

$
0
0

De cateva zile incoace presa nu conteneste sa scrie despre propunerea ministrului francez de a interzice utilizarea de tigari electronice in locurile publice. Cei care inca nu sunt la curent cu acest subiect gasesc detalii AICI  si AICI. Aceasta decizie, pe cat este de radicala, pe atat este de dubioasa. Multi nu inteleg cum, in urma unui raport per total pozitiv despre tigara electronica, s-a decis ca acestea ar trebui interzise in locurile publice pe motiv ca mimeaza fumatul si ii poate determina si pe altii sa se apuce de fumat.

Un exces de precautie?

Expertii in medicina sugereaza ca Touraine a actionat cu un exces de prudenta, mai degraba decat sa se confrunte cu posibilele riscuri asupra sanatatii ale tigarilor electronice. “Ministrul francez a fost extrem de precaut, iar zelul sau este catastrofic”, a declarat Jean-François Etter, profesor de Sanatate Publica la Universitatea din Geneva. Tigara electronica este o alternativa care poate salva milioane de vieti. Nu inteleg aceste declaratii dezamagitoare, care sunt impotriva bunastarii populatiei. “
Pentru multi oameni de stiinta, tigara electronica are, intr-adevar “potential terapeutic” – chiar daca aceasta nu este un medicament impotriva dependentei. Potrivit Dr. William Lowenstein, specialist in dependenta si presedinte al Asociatiei franceze SOS Addictions, beneficiile tigarilor electronice sunt de necontestat. “Nu contin substante cancerigene”, a declarat acesta in timpul unui interviu la France 5. “Inlocuirea tigarilor din tutun este o modalitate de a te rupe de dependenta de acest produs cauzator de cancer.”

Sa scapam de dusmanul companiilor farmaceutice

Un alt expert, profesorul Robert Molimard, a subliniat “aranjamentele probabile” dintre companiile farmaceutice si guvernele europene in deciziile luate cu privire la e-tigari. “Cum sa nu te intrebi asta cand majoritatea expertilor care au intocmit raportul de la Oficiul francez de prevenire a fumatului [care spune ca stim suficient despre tigarile electronice pentru a fi siguri cu privire la efectele lor], inclusiv Bertrand Dautzenberg, Béatrice Le Maître si Gérard Mathern, spun in raport ca au legaturi sau chiar contracte cu grupurile farmaceutice “, a spus Molimard. “Evident, exista un conflict de interese.”

Nu exista “nicio indoiala”, potrivit lui Molimard, ca decizia Touraine este rezultatul presiunilor exercitate de aceste companii farmaceutice. La fel cum si Comisia Europeana este pe cale sa introduca norme privind utilizarea de tigari electronice, companiile farmaceutice par sa faca tot ce le sta in putinta pentru a se asigura ca acest gadget electronic, care a devenit “un rival serios pentru plasturii cu nicotina Nicorette si guma de mestecat”, este eliminat inca de la nastere, a declarat Molimard intr-un interviu.

Nici BAT nu doarme

Le Journal de Dimanche (JDD) a publicat recent un articol despre o „intalnire” interesanta a British American Tobacco (BAT) cu cativa deputati francezi si un senator. Intalnirea care a constat practic intr-o cina festiva „asezonata” cu un vin de Bourgougne si trabucuri cubaneze, a avut loc la restaurantul Chez Francoise din Paris, miercurea trecuta. „Dezmatul” in valoare de aproximativ 10.000 €, a fost oferit de presedintele BAT Franta, Soraya Zoueihid. Galdéric Sabatier, al treilea in comanda la administratia vamala, care stabileste preturile la tutun in Franta, nu a lipsit de la aceasta intrunire importanta. Seful BAT ar fi discutat despre “nevoia de a avea reglementari echilibrate si coerente [la tutun]“, cu deputati care au fost de curand sa voteze cu privire la proiectul de lege care ar interzice utilizarea de tigari electronice in public. JDD sustine ca invitatia de la British American Tobacco a contrazis o initiativa anti-tutun de la Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), semnata de catre mai multe tari, printre care si Franta. Acordul prevede ca “statul trebuie sa se pazeasca de politicieni care sunt influentati de interesele industriei de tutun”. Niciun oficial BAT nu a fost disponibil pentru comentarii pe acest subiect …

Ei iata cum dragi vaperi se decide soarta noastra de catre companiile farmaceutice si gigantii din tutun, la un vinut, la un trabuc…ca asa se iau deciziile importante….


Filed under: 9. Evenimente

Tigari electronice: Utilizare clearomizor CE4 | CE4 Plus

$
0
0

Clearomizorul CE4 este probabil printre cele mai folosite clearomizoare de tigara electronica de vaperii romani. Clearomizorul CE4 este un produs revolutionar, care poate fi folosit pe toate bateriile de tip EGO: Ego W, Ego C etc. Acesta combina usurinta cu care se foloseste un cartus Tank cu siguranta unui atomizor. Este usor de umplut, retine 1.6 ml de e-lichid, poti vapa ore intregi pana sa il reincarci. Partea de jos este foarte bine sigilata, nu curge… cel putin nu daca este de marca. :)
Clearomizorul CE4 este de unica folosinta, dar exista si in variante imbunatatite, cum este CE4 Plus care este servisabil. Ce inseamna asta? Ca se poate desface in componente si se poate schimba doar componenta care vaporizeaza lichidul, denumita pastila sau rezistenta. Astfel costurile de intretinere devin mai mici.

Desi acest produs este destul de popular exista inca vaperi care intampina diferite probleme cu el, majoritatea cauzate de o utilizare incorecta. De aceea am decis sa scriu acest articol in care sa explic pe larg cum se foloseste acest clearomizor si cand trebuie schimbat.

clearomizor_ce4

Reincarcarea clearomizorului CE4

Este destul de simplu sa reincarci clearomizorul CE4. Poti reumple clearomizorul cu ajutorul unei sticle de e-lichid standard sau poti aplica la sticla de e-lichid un capac cu varf cu picurator, care se gaseste in majoritatea magazinelor de tigari electronice.

  1. Indeparteaza mustiucul prin desurubararea acestuia in sens invers acelor de ceasornic.
  2. Tine clearomizorul CE4 inclinat (cam la 45 de grade) si incepi sa picuri e-lichid de-a lungul peretilor din interior, cam pana la capatul partii cauciucate din interior. Adica nu umple tot… doar cca 80%. Nu pune lichid pe gaura tijei centrale… valabile la anumite tipuri.
  3. Insurubeaza la loc mustiucul in sensul acelor de ceasornic.

Cateva lucruri de care ar trebui sa tii cont!

Nu umple de tot clearomizorul este bine sa existe o portiune goala prin care sa circule aerul in interior. (cum am spus mai sus, maxim 80%)

Clearomizorul CE4 nu ar trebui sa curga niciodata in partea de jos, deoarece este sigilat. Cu toate acestea, poate curge prin partea de sus sau atunci cand este tinut mult timp in pozitie orizontala. Tine acest lucru in minte atunci cand iti tii tigara electronica in buzunar sau in geanta. Pune-o intotdeauna intr-un mod, astfel incat mustiucul sa fie orientat in sus.

Este bine sa reumpli cu e-lichid clearomizorul CE4 inainte ca acesta sa se goleasca complet. Dupa ce contine mai putin de 0.2 ml de e-lichid poate da gust de ars. Umple-l repede, ca altfel nu vei mai scapa de gustul de ars, pentru ca se va arde melana/fitilul.

Cei mai multi oameni considera ca cel mai eficient mod de a folosi tigara electronica este de a trage mai incet si mai prelung, decat ai fi tras in mod normal din tigarile din tutun.

In cazul in care iti intra e-lichid prin gaurile unde patrunde fluxul de aer, s-ar putea sa auzi un bolborosit atunci cand vapezi. Ca sa cureti, pur si simplu foloseste un servetel si sterge in partea de jos, unde se afla gaurile acelea mici, iar apoi sufla tare prin mustiuc. Acest lucru ar trebui sa scoata e-lichidul din gauri afara ca sa il poti sterge cu servetelul.

Cand trebuie sa schimbi clearomizorul CE4?

Nu exista un termen fix la care trebuie sa schimbi clearomizorul CE4. Acesta este o componenta electronica, care nu se strica practic, ci doar incepe sa nu mai functioneze cum trebuie dupa un anumit timp. Dupa ceva timp incepe sa nu mai dea aceeasi cantitate de vapori si sa isi schimbe gustul. In general, in momentul in care nu iti mai place gustul pe care ti-l ofera, iar cantitatea de vapori nu te mai satisface, atunci inseamna ca trebuie sa il schimbi. Acum depinde de fiecare cand considera ca CE4 nu il/o mai satisface. Este mai mult o chestie subiectiva.

Cei care sunteti la inceput poate vi se pare destul de complicat, dar nu este deloc asa. Dupa o luna de vapat o sa va obisnuiti cu toate acestea si nu o sa vi se mai para neobisnuit sau complicat.

Sper ca sfaturile mele v-au fost utile! Daca mai aveti intrebati nu ezitati sa imi scrieti.

Vapori placuti!


Filed under: 1. Esti nou? Ce trebuie sa stii

Tigara electronica sexy incita la fumat rau de tot

$
0
0

Am pus acest titlu ca m-am saturat de articolele din mass-media, destinate sa creeze trafic pe baza minciunilor si senzationalului prezentat. M-am gandit sa pun chiar “tigara electronica porno”, ca stiu ca “eleva porno”, “profesoara porno“” si alte chestii similare au facut senzatie.
Mai oameni buni, dupa ce au “scarmanat” tot din ce s-a scris rau despre tigari electronice, presa noastra nu prea mai are materie cacanie si se leaga de cea mai mare tampenie posibila…. Cum ca, tigara electronica incita la fumat.

Tigara electronica incitanta

Tigara electronica incitanta

E drept ca ideea a aparut tot in afara tarii noastre dragi, ca la noi doar se preiau chestii… ce studii sa se faca. Eu m-am plictisit de expresia: “expertii au facut, au dres, au constatat”. Cand auzi de experti, te gadesti ca sunt niste oameni care au doctorate in produsul expertizat. E pe naiba.. nu zic ca n-au habar, insa vorbeam de impactul pe care ni-l provoaca in mintea noastra acest cuvant… expertii.
Dar sa revenim la subiect. Ne incita tigara electronica la fumat? Bai, pe bune, pe mine ma incita la vapat, ca de asta am luat-o. Nu? Am trecut pe tigari electronice pentru a renunta la cele clasice.

Pesemne ca afara a venit ideea asta cu incitatul la fumat, pentru ca se folosesc mai mult tigari electronice cu forma de tigara clasica. La noi, insa, majoritatea vaperilor folosesc tigari electronice mai avansate… care chiar nu te duc cu gandul la tigara clasica.

Dar chiar si daca te-ar duce cu gandul… acum daca vad pe cineva ca sta cu un pix in gura, ma incita la fumat? Eu cred ca fumul cand il mirosi te poate incita la fumat… sau pe piromani la dat foc… who knows.

Nu oameni buni, ideea e clara… pe principiul sa moara si capra vecinului. Tigara electronica nu e facuta sa incite la fumat, ci SA INLOCUIASCA FUMATUL… cu vapatul. Dar se pare, chestia cu vapatul oriunde (smoking anyware), era un mare argument pentru fumatori sa treaca pe tigari electronice.

Dusmanii tigarilor electronice, producatorii de medicamente (plasturi, gume, antidepresive anti-fumat) si producatorii de tutun (ca nu stiu exact care din ei a dat spaga) s-au gandit sa distruga cel mai bun argument de vanzare al acestor produse. De ce sa vapezi acolo unde n-ai voie sa fumezi… Nici una nici alta… atunci vor fi la egalitate… desi sa nu uitam dragi prieteni: Tigara electronica nu contine si nu degaja substante cancerigene, orice s-ar fi scris prin presa. Si daca ar contine ceva infim… ca si aerul din orasele poluate… ca de fapt cand expiri mai dai afara din aerul inspirat, oricum ar fi nedaunator pentru om.

Astept cu nerabdare cand va scrie presa ca tigara electronica incita la viol… wow… cine stie, poate gasesc ei ca are forma de falus… ma refer la un viol realizat de femei… care devin incitate. :) )

Sa scriu ca acest articol este considerat un pamflet… din pacate ideile sunt adevarate. Sunt incitat la dezgust de presa din Romania… again.


Filed under: 2. Efectele tigarii electronice, 5. Articole pro tigara electronica

Review clearomizor CE4+, CE5, CE6

$
0
0

Continui astazi seria de articole tehnice pentru incepatori si chiar pentru cei care vapeaza tigara electronica de ceva timp.

Probabil ca va intrebati de ce am scris ca titlu „Review clearomizor CE4+, CE5, CE6” si de ce nu am facut cate un articol separat pentru fiecare clearomizor? Am decis sa vorbesc despre toate cele trei modele pentru ca toate trei functioneaza dupa acelasi principiu, difera doar putin la design si capacitatea de stocare.

Dar, sa o luam cu inceputul…ce au in comun clearomizorul CE4+, CE5 si CE6?

In timp ce functioneaza toate la fel ca si CE4, atat CE4+ cat si CE5 si CE6 se desfac, permitandu-va sa scoateti baza si rezistenta. Astfel puteti schimba rezistenta care produce vaporii. Rezistentele se gasesc la set de cate cinci in majoritatea magazinelor de tigari electronice, insa denumirea lor difera, unii le-au numit pastile, altii servisabile s.a.m.d

La ce va ajuta faptul ca puteti schimba rezistenta?

Practic, daca nu mai functioneaza bine clearomizorul ii schimbati rezistenta si astfel costurile lunare cu consumabilele pentru tigara electronica se reduc. Cheltuiti mai putini bani daca va cumparati cate un set de pastile si le schimbati.

Diferentele intre CE4+, CE5 si CE6

CE4+_CE5_CE61. Capacitate de stocare

Clearomizor

Capacitate de stocare/ml

CE4+

1.6

CE5

2

CE6

2.5

*atentie acestea pot varia de la producator la producator

Dupa cum se observa in tabelul de mai sus capacitatea de stocare a e-lichidului difera la cele trei clearomizoare. CE6 poate stoca cel mai mult e-lichid. Totusi este important… ca desi poti stoca teoretic mai mult lichid, foarte multe dintre aceste clearomizoare nu ne permit sa consumam tot lichidul din ele. Cand ajung sub jumatate, pot da gust de ars si trebuiesc reumplute. Din punctul meu de vedere, diferenta de capacitate, nu trebuie luata in calcul. Gustul si cantitatea de vapori mi se par cele mai importante caracteristici.

2. Design

Deoarece cele trei clearomizoare au capacitati de stocare a e-lichidului diferite, automat si designul lor difera putin. De fapt, nu este o schimbare radicala de design, ci mai degraba o schimbare de marime. CE5 si CE6 sunt mai mari, ca lungime, decat CE4+.

Cum v-am spus si mai sus un alt lucru care poate sa difere la cele trei clearomizoare este gustul. Un CE4+ fabricat de SLB poate sa dea un gust diferit fata de unul fabricat de Vipercig sau de Joyetech. Personal eu il aleg pe cel Vipercig. Am incercat de curand unul de la SLB, ca eram plecat din Bucuresti si ramasesem fara si a fost foarte prost si ca vapori si ca gust.
Daca va cumparati un clearomizor si nu va place gustul pe care il da va recomand sa incercati si de la alt producator pentru ca, dupa cum v-am spus si mai sus, acesta difera.

Sper ca v-au fost utile informatiile pe care le-am scris, daca va placut articolul va invit sa il impartasiti si altora pe retelele sociale deja cunoscute Facebook, Twitter, Pinterest etc.

Nu in ultimul rand daca aveti intrebari va raspund cu drag!

Vapori densi si de calitate va urez!


Filed under: 1. Esti nou? Ce trebuie sa stii

Foloseste la tigara electronica e-lichide prin rotatie!

$
0
0

e-lichidePe masura ce va veti incepe „aventura” ca si utilizatori de tigara electronica, multi dintre voi s-ar putea sa devina fruntrati in incercarea de a gasi e-lichidul perfect. Multi dintre noi s-au aflat in aceasta situatie, au crezut ca si-au gasit gustul „divin” pe care il cautau, iar o perioada de timp am ramas pe aroma respectiva. Dar, din pacate se pare ca acest miracol nu dureaza prea mult si multi au fost nevoiti sa isi reia cautarea.

Cand erai fumator, foarte rar iti schimbai brandul de tigara. Acum esti vaper si ar fi bine sa experimentezi cat mai multe arome de lichide pentru tigari electronice.

Ideea este ca, o data ce ai vapat un e-lichid o perioada de timp, de multe ori simti ca acesta isi pierde din aroma sau ca nu mai este ceea ce era la inceput. Insa, in realitate nu se schimba nimic la e-lichid, ci pur si simplu, probabil, papilele tale gustative s-au obisnuit cu el. Se stie ca daca vapezi o aroma pentru o perioada indelungata, la un moment dat nu o sa iti mai placa.

Acestea fiind spuse, multi utilizatori de e-tigara evita acest lucru prin folosirea e-lichidelor prin rotatie.

Desigur, nu sugerez prin acest articol sa te duci la magazin de tigari electronice si sa cumperi toate e-lichidele pe care le gasesti, dar ar fi bine sa ai cateva pe care sa le folosesti prin rotatie. Exista o multitudine de arome pe care le poti incerca.

Eu personal, am schimbat de-a lungul timpului multe modele de tigara electronica. Am incercat aproape toate aromele de lichide si multe din brandurile existente. Am ramas totusi pe 2-3 arome pe care le vapez uzual… le mai schimb intre ele…

Pentru mai multe informatii legate de e-lichide iti recomand sectiunea despre e-lichide CLICK AICI


Filed under: 1. Esti nou? Ce trebuie sa stii, 3. Despre e-lichide

Marea Britanie: MHRA a decis sa reglementeze tigarile electronice ca medicamente

$
0
0

Printr-un comunicat de presa controversat, MHRA (echivalentul FDA in Marea Britanie) a decis ca toate produsele care contin nicotina sa fie reglementate ca si medicamente. Decizia a fost anuntata prin urmatoarea explicatie „stiintifica”: „Calitatea NPC (produselor care contin nicotina) poate varia considerabil, acesta este motivul pentru care, daca vor fi reglementate ca si medicamente, oamenii vor avea siguranta ca sunt sigure, ca au o calitate corespunzatoare si ca functioneaza.”

Cei care doresc sa citeasca comunicatul CLICK AICI

MHRA a decis a ignore bunul simt, deciziile si legile care dicteaza ce este un medicament si cercetarile stiintifice realizate pe tigari electronice pana in prezent. Cu toate ca admite ca fumatul ucide si ca nicotina nu este daunatoare, MHRA a decis sa limiteze disponibilitatea tigarilor electronice in Marea Britanie, prin cresterea pretului si prin reducerea optiunilor disponibile. Nu exista niciun dispozitiv care sa fie alimentat de o baterie si care sa fie reglementat ca si medicament. Aceasta decizie luata de MHRA porneste de la o premiza complet gresita. Sa luam de exemplu produsele din carne, sunt toate de aceeasi calitate? Nu… si atunci ce ar trebui sa facem, sa le reglementam ca si medicamente? Legumele au toate aceeasi calitate? Sigur ca nu…si atunci trebuie sa le reglementam si pe astea ca medicamente? Dar ce ziceti de apa? Nu poti sa folosesti „siguranta consumatorilor” ca scuza sa reglementezi orice.

Interesant este ca, in comunicatul de presa dat, nu se mentioneaza nimic despre reglementarea ca medicamente a celor mai periculoase produse care contin nicotina, tigarile din tutun. Si va fi interesant sa vedem cum judecatorii (pentru ca sigur se va ajunge in instanta) vor fi convinsi ca nicotina este considerata medicament doar in tigarile electronice, iar in tigarile din tutun nu. (au incercat sa faca asta deja in trei tari din Europa si nu au reusit!).

De asemenea, este interesant de mentionat ca o singura companie din Marea Britanie a cerut autorizarea tigarilor electronice ca si medicamente. Este vorba despre Intellicig, care a fost cumparat de British American Tobacco (BAT). Oare sa fie asta o conincidenta? …

Sunt cert convins ca se va ajunge in instanta cu aceasta propunere si ca judecatorii o vor respinge. Decizia MHRA nu are o baza stiintifica, practic nu poate fi implementata (tigarile electronice sunt produse de tehnologie care evolueaza atat de rapid incat nicio reglementare nu poate sa tina pasul cu ele) si se bazeaza pe o neintelegere evidenta a legilor care definesc ceea ce este un medicament. Iata inca o reglementare bazata pe zvonuri si influentata de companiile de tutun si farmaceutice, care are un impact negativ asupra sanatatii populatiei…


Filed under: 9. Evenimente

Dreptul la tigara electronica nu-mi va fi luat de nimeni!

$
0
0
incarcare tigara electronica ce4

Sa ne bucuram de tigara electronica

Dupa cum spunem si in ultimele articole, presa din Romania ne vrea binele, ne vrea fumatori… ne vrea morti… cu alte cuvinte.
As vrea sa le adresez cateva cuvinte, asta daca se straduieste vreun redactor de stiri sa se informeze atunci cand creaza un articol. Stiu ca n-o fac, desi ar trebui sa verifice o informatie in minim 3 surse.

Dragi reporteri si redactori, multi dintre voi fumatori (in presa se fumeaza din greu), de ce transmiteti oamenilor mesaje negative in ceea ce priveste tigara electronica. Puteti castiga audienta si daca transmiteti mesajele pozitive.

Din studiul francez care lauda tigara electronica si recomanda Frantei sa se implice in promovarea acesteia catre fumatori, voi ati preluat singura idee negativa, aceea ca este posibil ca tigara electronica sa se interzica acolo unde este interzis si fumatul.

De ce nu preluati si faptul ca tigara electronica poate salva milioane de vieti. De ce nu scrieti despre faptul ca unul din doi fumatori moare din cauza tutunului??? Este mai important pentru voi sa speriati oamenii decat sa faceti un bine societatii?

Goana dupa senzational se traduce la voi in transmiterea fricii si ingroparea celui mai bun intrument de lupta impotriva fumatului?

Va spun eu, care scriu de aproape 4 ani despre tigari electronice, ca s-a incercat in multe state sa se interzica acest dispozitiv, si asta nu pentru ca e periculos, ci pentru ca DERANJEAZA companiile farmaceutice si pana nu de mult pe cele producatoare de tigari clasice.

Apelez al bunul vostru simt si va rog daca se poate sa va informati mai mult atunci cand scrieti despre tigara electronica. Aveti chiar aici pe forum, cele mai importante studii cu privire la tigari electronice, studii ce ne arata clar ca nu exista nici un pericol sa renunti la fumat, folosind o tigara electronica.

Voi premia primul jurnalist care scrie un articol corect despre e-tigara!

Sincer m-am saturat sa citesc numai stiri negative, in general… Nu mai vorbesc de stiri pe care le consider daunatoare populatiei, stiri mincinoase, stiri care baga in ceata pe toata lumea neinformata. Si cum toti sunt neinformati in anumite domenii, nu facem decat sa credem ca aceste stiri sunt adevarate.

Ma adresez si vaperilor si blogarilor care vapeaza. Scrieti fratilor despre minciunile pe care le cititi in presa. Sa incercam sa demascam minciuna si sa informam oamenii corect.

Va doresc aburi de calitate si sunt constient ca acest mesaj al meu, poate nu va ajunge la nimeni… din presa, dar sunt mai linistit pentru ca am incercat.

Mie nu-mi va lua nimeni dreptul la tigara electronica!


Filed under: 2. Efectele tigarii electronice, 5. Articole pro tigara electronica, 6. Articole contra tigara electronica

Libertatea ne intoxica cu minciuni despre tigara electronica. Metale grele?

$
0
0

Libertatea isi mentine imaginea de ziar de scandal bazat pe minciuni si dezinformari. M-am trezit linistit de dimineata si vad pe net articolul de pe Libertatea, cum ca tigara electronica va fi interzisa in toata Uniunea Europeana pentru ca ar contine metale grele, care vezi Doamne, ne provoaca direct cancer!

Articolul este scris la 23.45 noaptea, pesemne de un pseudo-jurnalist beat!
El contine 3 paragrafe, dar cititorul care nu prea stie despre tigari electronice, se va speria cu siguranta. Articolul este nesemnat, motiv pentru care voi adresa toate cuvintele de lauda ziarului LIBERTATEA.

Dupa ce ca ati copiat o idee despre care s-a scris acum o luna-doua, ati mai si amplificat-o sa speriati lumea. Ati luat bani de la vreo companie farmaceutica sau v-ati gandit sa faceti si voi ceva trafic de la oamenii care vor sa renunte la fumat??? Cei care ar putea renunta la fumat cu tigara electronica.

Sa revin putin la subiect despre care am mai scris aici:
http://forumtigaraelectronica.wordpress.com/2013/04/05/studiu-alarmist-cu-privire-la-metalele-din-tigari-electronice/  in luna aprilie.

Au mai scris si altii aici:
http://www.tigaraelectronica-nr1.ro/studiu-metal-si-particule-de-siliciu-in-vaporii-de-tigara-electronica.html#361

Metale grele se gasesc si in aerul pe care-l respiram si in multe alte produse, “poetilor” de la Libertatea! Conteaza cantitatile… concentratiile, ori cele care s-ar fi gasit vreodata la tigari electronice, au fost in concentratii admise chiar de FDA (Food and Drog Administration – SUA), unul dintre cei mai mari dusmani ai tigarilor electronice.

Va dati voi seama ce ar fi facut FDA cu aceasta informatie, daca ar fi fost adevarata? Dar ce sa stiti voi, fiind un ziar sau sa zicem un pseudo jurnalist analfabet! De cand a aparut tigara electronica s-au tot fabricat minciuni… guvernele vor sa-si pastreze placinta din accize, companiile farmaceutice vor sa-si pastreze cifrele de afaceri pe produsele anti-fumat si companiile de tigari clasice vor sa nu piarda cota de piata. Cu toate aceastea tigara electronica este folosita tot mai mult, este sprijinita de tot mai mult doctori care nu sunt corupti, care vor sa salveze vieti.

Va dati seama daca informatia prezentata de LIBERTATEA ar fi fost corecta? Ce usor le-ar fi fost tuturor sa interzica tigarile electronice? Va dati seama ca la dezbaterea de la Bruxelles, despre care am scris in urma cu cateva zile, s-ar fi tras rapid o concluzie?

De unde stiti voi… afirmati calomnios ca tigara electronica se va interzice intr-o luna in toata Europa?? Sunteti prieteni cu mama Omida? Va legati de ce s-a discutat in Franta si Anglia? Sa stiti ca nu s-au interzis si nici macar nu s-a propus interzicerea tigarilor electronice in aceste tari. S-a discutat de reglementarea acestora.. si eventual, in Franta, interzicerea vapatului in locurile publice, PENTRU CA INCITA LA FUMAT, nu pentru ca ar contine metale grele!!!!

Sunteti niste incompetenti, alarmisti, mincinosi, as spune hartie igenica, insa in varianta online, virtuala fiind, pot spune un virus de kko.

PRIETENI, cei care cititi acest articol, ajutati-ma sa-l promovam putin… da-ti va rog share pe retelele sociale, sa citeasca toti adevarul. Sa incercam sa diminuam efectele intoxicante ce le va produce LIBERTATEA si articolele mincinoase. Singur nu fac fata sa ma lupt cu gigantii mass-media, dar voi puteti pune umarul sa demascam minciuna si coruptia sau spaga.
Da-ti share sa citeasca toti prietenii vostri, poate asa o sa putem schimba ceva.


Filed under: 2. Efectele tigarii electronice, 6. Articole contra tigara electronica

Tigarile electronice sunt provocate la razboi

$
0
0

Atacurile din ultimul timp ale mass-mediei mi-au lasat un gust amar si m-au facut sa-mi imaginez un posibil viitor sumbru pentru tigara electronica. Oare exista vreun viitor? S-au doar un trecut…

Razboi tigari electronice

Razboi tigari electronice

Mi-am dat seama ca un produs, cat de bun ar fi el, poate fi “ucis” destul de usor daca are ca dusmani forte financiare. La fel se intampla cu tigara electronica. Daca acum un an luase avant, o crestere exponentiala in randul fumatorilor, iata ca anul acesta, multi oameni s-au lasat convinsi de toate minciunile aparute in presa, la comanda unor companii farmaceutice sau unor companii de tabac. Multi fumatori si-au luat gandul de la tigarile electronice pe motiv ca sunt periculoase. Multi fumatori nu vor mai renunta la fumat, statul isi va incasa accizele pe tigari, companiile farmaceutice vor pastra cifra de afaceri pe produsele anti-fumat. (plasturi, guma de mestecat, antidepresive)
Daca in alte tari europene, companiile care vand tigari electronice au prins ceva putere, avand piete de desfacere mai bogate, la noi lucrurile nu stau asa de bine. Citesc cum in tari precum Anglia, Germania, Franta, USA, atunci cand apar informatii mincinoase despre tigarile electronice, sunt combatute imediat in presa sau chiar in instante judecatoresti. Exista o opozitie din partea celor ce comercializeaza aceste produse. De aceea nici n-au reusit sa interzica e-tigarile in Anglia si SUA.

La noi, nu prea se intampla nimic in acest sens, la noi nu exista o Asociatie a celor ce vand tigari electronice, nu exista o lupta adevarata cu minciunile care apar in mass-media. Cine are forta sa combata aceste minciuni? Cine are forta financiara sa plateasca o campanie de PR, prin care sa se prezinte oamenilor argumentele pentru care tigara electronica ii poate ajuta?

Nimeni! Eu astept de mult sa se infiinteze o Asociatie a Importatorilor de Tigari Electronice, abia astept sa sprijin actiunile lor… cred ca este singura sansa prin care s-ar putea face ceva.

Stateam si ma gandeam cand a fost inventat motorul pe baza de apa… l-au “ingropat” imediat petrolistii. Multi nici n-au auzit de el. Sau alte surse de energie alternativa, ieftine…. Ingropate si ele. Au rezistat doar energiile alternative scumpe, care nu distrug piata mondiala de gaze, petrol, energie electrica. Mai mult, au fost chiar cumparate tot de aceeasi jucatori.

Nu te poti lupta cu asemenea mastodonti… cand ai o piata tanara, slaba, care atarna de un fir de par. Indiferent cat de bune ar fi rezultatele pentru omenire, interesele financiare sunt mai importante.

Ati vazut ca Romania nu este de acord cu propunerea UE de a interzice tigarile slim sau cele mentolate… pierd prea multi bani la buget. Ce le pasa de sanatatea noastra? Au spus ca este mai ieftin sa trateze bolnavii si bolile datorate fumatului, costa doar 10% din incasarile din accizele si taxele pe tigari. Ce mai, e profitabil, pentru ca oricum daca suntem atinsi de un cancer pulmonar, ne stingem repede… nu bagam statul la cheltuieli majore.
Dar sa revin la “oile” despre care vorbeam. La noi nu exista o “tabara” a celor ce vand tigara electronica… exista doar tabara adversa care a inceput sa lanseze bombe atomice…

Eu tot astept sa salut o initiativa, sa va anunt ca s-a infiintat o Asociatie a Tigarilor electronice, sa va anunt ca se lupta pentru ca noi sa putem avea acces in continuare, nerestrictionat, la vapat. Stiu ca oricum comparativ cu cealalta tabara, vor fi ca niste furnicute in lupta cu elefantul… dar macar va exista o riposta mica… un gadilat, un mic stres pentru elefant. 

Aburi de calitate cat mai puteti, dragilor!


Filed under: 5. Articole pro tigara electronica, 9. Evenimente

Studiu: Tigara electronica provoaca daune nesemnificative asupra celulelor, in comparatie cu tigarile din tutun

$
0
0

celule_fibroblasteSe stie deja de mult timp ca fumul de tigara provoaca deteriorarea celulelor, care in multe cazuri duce la afectiuni grave, de la boli de inima la cancer, dar pana acum nu se stiau multe despre efectul pe care vaporii de la tigara electronica il are asupra celulelor. Din fericire, o echipa de specilisti din Italia si Grecia a realizat un studiu pe acest subiect, care vine cu rezultate pozitive pentru vaperi.

Acest studiu, condus de Dr. Farsalinos de la Centrul de Chirurgie Cardiaca Onassis, din Grecia, a comparat citotoxicitatea vaporilor de la tigara electronica cu cea a fumului de la tigarile clasice, prin aplicarea unor extracte la culturile de celule fibroblaste. Acesta este un test de laborator, care detecteaza daca o substanta cauzeaza sau nu deteriorarea celulelor si, prin urmare, inhiba cresterea celulelor. Dr. Farsalinos a mai realizat un studiul foarte important legat de tigarile electronice, il aveti AICI

In total, 21 de e-lichide au fost testate fabricate de companii diferite. Din cele 21 e-lichide, 20 nu au prezentat semne de citotoxicitate, la cea mai mare dilutie. Un singur e-lichid a prezentat semne de citotoxicitate la cea mai mare dilutie, dar nu si la orice dilutii mai mici. Chiar si in aceste conditii, citotoxicitatea a fost de doua ori mai mica decat la tigarile din tutun. In schimb, fumul de tutun a fost citotoxic incepand cu al treilea nivel de diluare.

Oamenii de stiinta au declarat: „Principalul rezultat al studiului nostru este ca doar 1 din cele 21 de e-lichide de tigari electronice examinate a avut efecte citotoxice asupra fibroblastelor cultivate, conform definitiei protocolului. Fumul de tigara clasica a avut efecte citotoxice semnificative, iar viabilitatea fibroblastelor a fost semnificativ mai mica, la toate concentratiile, in comparatie cu tigarile electronice.”

Singurul e-lichid care a prezentat efecte de citotoxicitate a fost unul cu aroma de cafea. Insa, cercetatorii au precizat ca citotoxicitatea poate fi cauzata de aroma de cafea, deoarece a fost dovedit ca prelucrarea boabelor de cafea cauzeaza degradarea acestora si prezenta unui nivel de citotoxicitate. “Efectul citotoxic … a fost gasit doar la cea mai mare concentratie, si, chiar si la aceasta concentratie, viabilitatea fibroblastelor a fost de 795% mai mare in comparatie cu tigarile din tutun.”

Desi nu a fost inca validat printre studiile clinice, aceasta cercetare a concluzionat ca vaporii de la tigara electronica sunt cu mult mai putin citotoxici decat fumul de tigara.

„Rezultatele acestui studiu arata ca, in cazul de fata, cantitatea de substante chimice potential periculoase eliberate prin utilizarea tigarii electronice este minima si, cu siguranta, nu suficienta pentru a produce efecte adverse semnificative asupra celulelor studiate”, a declarat Dr. Farsalinos. Cu privire la problema studiilor pe termen lung, Dr. Farsalinos a spus ca “nu pot fi efectuate pana cand nu trec 10-15 de ani. Cu toate acestea, cercetarea a progresat semnificativ in ultimii ani si in prezent datele disponibile indica faptul ca tigarile electronice sunt de departe mai putin nocive in comparatie cu tigarile de tutun. Aceasta este definitia reducerii efectelor nocive. “

Iata inca o cercetare importanta care ne demonstreaza, din nou, ca tigara electronica este mult mai sigura decat tigarile din tutun. Oare, de cate cercetari este nevoie pentru a-i convinge pe oficialii UE, dar si alte autoritati, ca tigara electronica este un produs care poate salva vietile a milioane de fumatori? Oare de cate cercetari este nevoie pentru a-i convinge pe pe oficialii UE, dar si alte autoritati, ca vor face cea mai mare greseala pentru sanatatea publica daca vor interzice tigara electronica sau daca vor impune restrictii care o vor face inutila?


Filed under: 2. Efectele tigarii electronice

Chitaristul de la Guns N ‘Roses: Tigara electronica aproape m-a omorat, doctorii au spus sa ma intorc la fumat

$
0
0

Asta spune chitaristul de la Guns N ‘Roses, DJ Ashba. Intr-un postare tulburatoare si, desigur, de incredere, pe Instagram, DJ a povestit experienta sa aproape mortala cu tigarile electronice.

Se pare ca acesta si-a cumparat tigari electronice dintr-un mall din Polonia, care “contineau doze mari de nicotina si antigel care ucide oamenii.” Dupa o vizita la spital, opt medici „aparent” s-au chinuit sa ii salveze viata de la o tigara electronica care „aparent” continea echivalentul a “33 de pachete de tigari pe zi.” :O

Dupa o scanare a intregului corp, medicii au fost „aparent” socati ca toate organele lui interne  functioneaza normal. Totusi, acestia i-au recomandat sa se apuce IMEDIAT de fumat (o actiunea foarte logica), pentru ca trupul sau va “intra in stare de soc daca se opreste sa fumeze …”

As putea sa dezbat aceste declaratii nebune (o tigara electronica echivalentul a 825 de tigari? Sa fim seriosi…), dar si “recomandarile” medicilor, probabil in 10 articole de acum incolo, dar nu are sens pentru ca as fi aberant. Totusi, sunt tare curios, ce fel de tigara electronica a folosit el si cat de credibili sunt acesti doctori? Poate ca aceasta a fost o incercare de a masca un fel de supradozaj? Sau poate ca, pur si simplu, a fost rasplatit generos de producatorii de tutun pentru aceasta declaratie. Cred ca nu vom sti niciodata.

Nu pot sa inchei decat cu un citat care mie imi place foarte mult:

immanuel_kant_minciuna_1866


Filed under: 9. Evenimente

Playboy patrunde in lumea tigarilor electronice

$
0
0

Se pare ca marile companii de tutun nu sunt singurele care vor sa beneficieze de pe urma cresterii pietei de tigari electronice. Playboy a anuntat saptamana trecuta ca isi va lansa propria linie de tigari electronice. Tigara electronica Playboy va fi disponibila incepand din toamna.

tigara electronica playboy

Cu ceva timp in urma, am scris un articol in care spuneam ca iepurasii de la Playboy ar putea sa faca cea mai buna promovare la tigara electronica, in randul barbatilor. Il aveti AICI . Ei iata ca intr-un fel vorbele mele s-au adeverit, iepurasii de la Playboy nu numai ca vor face reclama la tigarile electronice, dar vor avea si propria marca de dispozitive.

Nu ma surprinde deloc aceasta decizie. In fond, reprezinta o oportunitate pentru a prezenta stilul de viata din casa Playboy, fara restrictiile la fumat. Nu mai vorbesc de partea financiara, Playboy isi poate creste veniturile considerabil. Cu siguranta, cineva de la Playboy este convins ca tigarile electronice nu vor disparea prea curand de pe piata.

Puteti vedea noua linie de e-tigari pe playboyecigs.com/. Majoritatea au forma de tigara clasica, dar am vazut ca exista si un model care seamana cu Ego W.


Filed under: 9. Evenimente

Poate industria de tigari electronice sa lupte impotriva reglementarilor fara studii?

$
0
0

tigara_electronica_pentru_barbatiEste deja o practica destul de obisnuita, ca dupa ce apare un studiu legat de tigari electronice, la nici trei zile cei care sunt impotriva acestor produse, sa afirme ca totul a fost aranjat si ca nimic nu este adevarat din ce s-a dovedit.

Cei care sunt impotriva nici nu se straduiesc sa faca vreun studiu pe tigari electronice pentru a vedea care este adevarul si, probabil, nici nu ii intereseaza. In schimb, se concentreaza sa dezbata pe baza studiilor care au fost deja facute de altii si sa nu vina cu nicio informatie concreta.

Dar, hai sa presupunem ca au dreptate si ca toate studiile facute pe tigari electronice pana acum sunt niste „aranjamente” si ca singurele dovezi pe care le avem pentru a sprijini tigarile electronice sunt marturiile vaperilor, bunul simt si comunitatea care s-a strans in jurul acestor dispozitive. Chiar si asa, tot ar fi greu sa vina cu contraargumente. Cercetarile privind aceasta piata arata ca, indiferent de ce spun oamenii, o mare majoritate cred ca tigarile electronice sunt mai putin daunatoare decat tigarile clasice. Multi fumatori sunt de parere ca tigara electronica este buna pentru a renunta la fumat. Acest tip de sprijin face ca reglementarile propuse impotriva acestor produse sa fie dificile. O comunitate puternica este un instrument puternic in lumea politicii.

Tigarile electronice arata si se simt ca fumatul, dar multi experti sunt de parere ca acestea se aseamana mai mult cu cafeaua. Nicotina ca si substanta, fara fumul care sa o livreze, este foarte asemanatoare cu cofeina. Daca tigarile electronice continua sa fie vazute si reglementate ca si produse pentru placere, cum sunt bauturile, atunci singura preocupare care ar ramane ar fi sa tinem aceste produse departe de minori, ceea ce majoritatea companiilor serioase fac deja. Unii ar putea sa spuna ca publicitatea si aromele ar putea sa ii atraga pe minori, insa pana cand nu sunt interzise aromele si publicitatea la energizante si alcool, acest argument nu va fi luat in considerare.

Prin urmare, aceste dezbateri continue pe tema tigarilor electronice vor ingreuna progresul in ambele tabere. Intre timp industria va continua sa creasca si cand va ajunge sa cuprinda o mare parte din populatie va fi foarte dificil de luptat impotriva ei.

Fara indoiala, piata de tigari electronice este deja destul de mare pentru a fi oprita!


Filed under: 5. Articole pro tigara electronica

Metale grele in tigara electronica, un exemplu de manipulare in masa!

$
0
0

In ultima vreme suntem intoxicati, la propriu, de atatea metale grele care se gasesc in tigara electronica. Presa vuieste de ceva timp incoace despre cat de periculoasa si daunatoare este tigara electronica deoarece contine metale „grele” (un exemplu gasiti AICI). Daca am lua de „bune” toate informatiile care au aparut in ultima vreme in presa, probabil ca ne-am lasa toti de vapat.

Dar de ce nu o facem?

Pentru ca noi stim ca multe din aceste articole nu sunt decat o modalitate de a manipula populatia. Pentru ca stim ca aceste cercetari nu sunt decat inca o modalitate de atac in acest razboi demarat impotriva tigarilor electronice.

Mai mult decat atat, presupunerile noastre sunt confirmate de oamenii de stiinta adevarati care se straduiesc sa vina cu informatii si cu studii „reale” despre tigara electronica.

Si ca sa va demonstrez ca oamenii de stiinta ne confirma presupunerile, o sa va prezint una dintre concluziile acestora in legatura cu studiul care a fost realizat recent in Italia si care a constat ca tigara electronica este periculoasa deoarece contine metale „grele”, cu toate ca acestea se afla sub limitele de siguranta admise la nivel international:

„In 100 de grame de orez (mai putin de o portie), cantitatea de arsenic este de 30-300 de ori mai mare decat cea primita de cei care folosesc in fiecare zi tigara electronica. In apa de baut, cantitatea de arsenic specificata la nivel international (prin consumarea a doi litri de apa pe zi) este de 25-400 de ori mai mare decat aportul zilnic de tigara electronica, daca tinem cont de rezultatele studiului din Italia. Prin urmare, concluzia ca tigarile electronice sunt mai periculoase decat cele conventionale este inselatoare si falsa!”

Atentie, acesti oameni de stiinta nu pun la indoiala rezultatele studiului, ci pur si simplu comenteaza asupra concluziilor care au fost trase de niste oameni (ca alt cuvant frumos nu gasesc pentru ei), pe care le claseaza ca fiind incorecte si inselatoare.

Aceiasi oameni de stiinta, comenteaza si asupra studiului realizat in SUA, care a venit cu aceleasi rezultate, si anume ca tigara electronica contine metale „grele”. Cei care au realizat studiul au spus ca oamenii vor avea de suferit de pe urma acestor metale grele, insa nu au specificat la ce cantitate de metale grele ar trebui sa se expuna ca sa aibe efecte negative asupra sanatatii.

Cu toate acestea, oameni de stiinta care studiaza de ani de zile tigara electronica, au declarat ca rezultatele studiului sunt chiar incurajatoare pentru tigara electronica, din moment ce, cantitatea de metale gasita este cu mult sub limitele de siguranta admise de catre organizatii internationale. Mai mult, acestia au declarat ca, rezultatele demonstreaza ca tigara electronica este sigura atat pentru cei care vapeaza, dar si pentru persoanele din jur.

Dragi vaperi, in clipa asta nu imi vine in minte decat vorba aceea „traim intr-o lume nebuna, nebuna de tot!!!”, in care oamenii fac lucruri inimaginabile si inexplicabile, fara sa se gandeasca la consecinte!


Filed under: 5. Articole pro tigara electronica

Starbucks interzice tigara electronica la 7,6 m de magazin, in SUA

$
0
0

Cafeaua si tigarile sunt, pentru unii, o pereche inseparabila. Insa, fumatorii si vaperii din SUA si Canada, care doresc sa isi savureze cafeaua la Starbucks vor trebui sa renunte la aceasta placere.

Potrivit managerului de la Starbucks, tigarile clasice si tigarile electronice nu mai sunt permise la mai putin de 7,6 m de orice magazin Starbucks din SUA si Canada.

Aceasta masura mi se pare un pic cam radicala. Pesemne ca iar si-a bagat cineva coada. De ce sa nu poti vapa tigari electronice… chiar si in cafee shop-uri?

Daca s-ar fi aplicat doar la tigarile din tutun intelegeam, dar nu inteleg de ce se aplica si la tigarile electronice. Adica, daca eu trec la 5 m de un magazin Starbucks si vapez din tigara electronica pot sa imi iau amenda? Mi se pare total aiurea. Asta se numeste discriminare.

Daca propuneau reguli doar in incinta magazinului lor mi se parea in regula, dar ce treaba au cu cei care trec prin fata magazinului? Ce treaba au cu ce fac oamenii pe trotuar?

S-a demonstrat ca vaporii din tigara electronica nu ii afecteaza pe cei din jur si atunci nu inteleg de ce sa interzica tigara electronica in locurile publice? Mi se pare complet deplasat si lipsit de bun simt, ca sa nu mai zic ca aceasta regula incalca mai multe drepturi.

Sper ca vaperii din SUA si Canada sa protesteze impotriva acestei reguli complet deplasate…


Filed under: 6. Articole contra tigara electronica, 9. Evenimente

OMS: Tigara electronica este periculoasa, deoarece nu are filtru

$
0
0

20350_289846881569_3742964_nIntr-un interviu la un post de stiri din Filipine, un oficial de la Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a declarat ca tigarile electronice sunt periculoase. Rationamentul sau – ca tigarile electronice (spre deosebire de tigarile obisnuite) nu au filtre si, prin urmare, nicotina merge direct la plamani in intregime.

Dr. Florante , director tehnic la “Initiativa fara tutun”, sustine ca tigarile electronice trebuie sa fie inregistrate si reglementate cu controale la nivel inalt, din cauza acestui pericol, dar si a altor componente care se pot gasi in aceste produse.

Acest argument este o premiera pe scena industriei de tigari electronice, eu personal nu am auzit o tampenie mai mare pana acum. Pe langa faptul ca acest om promoveaza fumatul, ceea ce spune nu are nicio „boaba” de adevar sau mai bine zis nicio baza stiintifica. Gasiti AICI mai multe detalii despre nicotina din tigarile clasice si din cele electronice si cum este aceasta absorbita.

Dar, lasand la o parte aceste detalii de natura tehnica, exista cateva lucruri de bun simt pe care toata lumea le stie si despre care acest domn sustine contrariul. A fost demonstrat deja in nenumarate randuri ca nicotina nu este o substanta periculoasa. NU este nicotina responsabila pentru bolile de care sufera fumatorii. Nicotina nu este cancerigena si nu provoaca boli pulmonare. Si atunci, cum poti tu ca oficial al unei organizatii care „cica” promoveaza sanatatea la nivel mondial, sa sustii ca nicotina este periculoasa…

Atitudinea acestui om depaseste orice limita a bunului simt…as putea spune ca este lipsit de orice urma de umanitate, cu toate ca se declara a fi om de stiinta.

Daca OMS prefera ca oamenii sa fumeze in loc sa foloseasca tigara electronica, care este mai sigura, atunci va fi vai de noi. Daca pana si cei care ar trebui sa fie de partea noastra, a oamenilor, sunt corupti si ne indreapta catre lucruri periculoase doar pentru a creste profiturile unor companii, atunci ne asteapta vremuri grele…

O sa ajungem sa ne luptam pentru sanatatea noastra si sa protestam pentru a nu ne fi luat dreptul la sanatate…


Filed under: 5. Articole pro tigara electronica
Viewing all 565 articles
Browse latest View live