Un nou studiu publicat recent, face cunoscuta parerea vaperilor despre substantele care se gasesc in e-lichidul pentru tigari electronice. Studiul este oarecum si o tentativa de a face reclama la un brand de e-lichide, insa este interesant totusi ca arata ce stiu si ce nu stiu vaperii despre substantele pe care le inhaleaza.
Varianta integrala a studiului o gasiti AICI
Eu o sa va prezint cateva date pe scurt, in special cateva referitoare la nicotina din lichidul pentru tigara electronica.
In timp ce, aproape 97% dintre utilizatorii de tigara electronica intervievati au declarat ca pentru ei este foarte importanta calitatea nicotinei, iar 80% au declarat ca sunt dispusi sa plateasca mai mult pentru o calitate mai buna, putini sunt cei care stiu, cu adevarat, de unde vine nicotina si cum este produsa.
„Este interesant sa aflam ca, in timp ce calitatea nicotinei conteaza pentru majoritatea vaperilor, cei mai multi dintre ei nu stiu de unde provine aceasta,” a spus Laurent Leduc, presedintele companiei Alchem, care a realizat studiul. Leduc a spus ca 80% dintre respondentii sondajului au declarat ca ar fi dispusi sa plateasca mai mult pentru e-lichidele de tigari electronice premium, care le ofera o calitate mai buna.
Doar 12% dintre participantii la studiu stiau ca uneori nicotina este produsa sintetic. In timp ce la unele e-lichide se foloseste nicotina extrasa organic din plantele de tutun, la altele nicotina este extrasa din sulfatul de nicotina chimic.
O alta constatare cheie a studiului a fost ca, doar 7% dintre respondenti stiau ca impuritatile din nicotina ar putea cauza cancer. In timp ce nicotina in sine nu este cancerigena, impuritatile care rezulta din procesul de productie a nicotinei pot fi daunatoare, a explicat Leduc.
“Exista cateva intrebari de baza pe care fiecare utilizator de tigara electronica ar trebui sa le puna”, a declarat Leduc. “Intrebarile cele mai de baza sunt: de unde vine nicotina dvs. si cum se produce? Nicotina ar trebui sa fie derivata in mod natural, importata in mod legal si ambalata in conditii de siguranta pentru a-i proteja pe toti cei care inhaleaza acest e-lichid”, a mai spus el.
Inca un motiv in plus sa nu cumparati lichide pentru tigari electronice din „garaje” sau din piete, atrasi de pretul mai mic. Va recomand sa mergeti pe braduri cunoscute, precum: Liqua, Flavour Art sau Dekang.
Filed under: 3. Despre e-lichide