Quantcast
Channel: Forum Tigara Electronica
Viewing all 565 articles
Browse latest View live

In sfarsit, solutia impotriva „hotilor” de tigari electronice

$
0
0

tigara_electronica_biometricaDragi vaperi, nu stiu cum este la voi, dar la mine mereu sa gaseste cineva care vrea sa traga din tigara mea electronica. De cele mai multe ori acel cineva este sotia mea… Desi are si ea o tigara electronica, de fiecare data cand suntem impreuna prefera sa vapeze din tigara mea. Cum imi las jos tigara, ea o ia repede si trage din ea. Acest lucru ma scoate din sarite… Nu inteleg de ce mereu imi vapeaza tigara, desi are si ea una care este la fel de buna. De fiecare data cand ii atrag atentia, ea imi zambeste frumos si imi spune „A ta este mai buna!”

Insa, in curand cred ca o sa reusesc sa o dezvat de acest obicei. :)

Marti, compania de tigari electronice Vapor Corp, a lansat o functionalitate noua pentru fumatul electronic, care s-ar putea sa imi rezolve aceasta problema: securitate biometrica.

Vapor X, in prezent doar un prototip, este o tigara electronica “personalizata” echipata cu un scanner de amprente digitale care identifica utilizatorul dispozitivului. Cu alte cuvinte: mult noroc in a incearca sa mai trageti din tigara mea, daca nu aveti amprentele mele!

Sper ca aceasta tehnologie noua sa fie preluata cat de curand de cat mai multi producatori de tigari electronice deoarece, din punctul meu de vedere chiar este o necesitate. Lasand la o parte „problema” sotiei mele, exista insa si persoane straine care vor sa traga din tigara mea, lucru care nu mi se pare deloc in regula pentru ca nu este igienic. Daca ii refuz se stramba si li se pare ca sunt rau cu ei.

La un moment dat, cand abia trecusem la tigara electronica (pe atunci foloseam DSE901), din cauza ca imi cereau toti sa testeze, am decis sa am mereu un cartus de rezerva ca sa le dau. Insa acum, cand folosesc SVD Innokin cu clearomizor Kanger este cam greu sa le dau sa testeze, pentru ca nu am mustiuce de rezerva.

Sunt convins ca exista si alti vaperi care se confrunta cu aceeasi problema. Intr-un fel este de inteles atitudinea strainilor care vor sa incerce, pentru ca este un gadget nou si pentru ca sunt curiosi sa vada cum functioneaza. Insa, chiar si asa nu este in regula sa ii lasati sa testeze din tigara voastra. Pana cand aceasta tehnologie noua va fi preluata de mai multi producatori, va recomand, daca aveti modele mai clasice, cum este DSE901 sau Ego, sa aveti un cartus de rezerva cu voi mereu, ca sa il scoateti atunci cand cineva va cere. Desigur, daca nu va deranjeaza cand cineva strain doreste sa va foloseasca tigara electronica, atunci puteti sa le-o oferiti cu drag :)


Filed under: 5. Articole pro tigara electronica

De ce companiile de tutun nu vor monopoliza industria de tigari electronice?

$
0
0

tobacco46Este deja evident de ceva timp ca cele mai mari trei companii de tutun din SUA (Lorillard, Philip Morris si R.J. Reynolds) incearca sa detina controlul pietei de tigari electronice. In aprilie 2012, Lorillard a facut primul pas achizionand cea mai mare companie de tigari electronice existenta, Blu Ecigs, pentru 135 de milioane de dolari (http://forumtigaraelectronica.wordpress.com/2012/05/03/primul-brand-de-tigari-electronice-cumparat-de-greii-tutunului/). Analistii sunt de parere ca eforturile marilor companii de tutun pentru a prelua industria de tigari electronice vor reusi. Bonnie Herzog, analist la Wells Fargo, estimeaza ca 75% din industria de tigari electronice va fi controlata de cei trei „grei”.

Sigur ca acest lucru este foarte posibil, insa iata cateva motive probabile, pentru care eu cred ca nu se va intampla asta…

Nu vor abandona industria de tutun

Companiile de tutun vor continua sa obtina venituri din tutun, probabil pana cand ultimul fumator de pe aceasta planeta va renunta la tigari. Companiile de tutun nu isi doresc atat de mult sa imbratiseze tigarile electronice, de teama ca transformarea fumatorilor in vaperi va face unul din doua lucruri. Fie acestia vor renunta la tigarile clasice si vor adopta tigarile electronice, ceea ce pentru companiile din tutun va fi destul de bine, deoarece se vor axa pe alt produs al lor. Fie trecerea la tigara electronica ii va ajuta pe vaperi sa renunte complet la acest viciu, ceea ce companiilor din tutun nu le convine. Vedeti voi, companiile din tutun doresc ca oamenii sa isi mentina acest viciu, iar tigara electronica este un produs care ameninta fidelitatea clientilor.

Internetul intretine companiile mici

Motivul pentru care companiile mari de tigari electronice doresc interzicerea comercializarii acestor produse pe internet, este pentru ca aceasta masura va pune pe butuci micile afaceri. Comertul pe internet necesita costuri de logistica mult mai mici, in timp ce crearea de retele de distributie necesita costuri mult mai mari.

Conflicte cu brandul

Brandurile care fac comert cu tutun sau tigarete au o lista lunga de locuri in care nu pot aparea. Chiar daca se detaseaza oarecum de brandul de tutun, companiilor de tutun le va fi greu sa isi promoveze produsul, pe langa companiile deja consacrate de tigari electronice. Ele nu vor putea sa se foloseasca de logo-ul sau de lucrurile care deja le-au consacrat, deoarece ar intra in conflict cu brandul care l-au creat deja. De asta si incearca toti sa isi creeze un brand de tigari electronice sau sa preia unul deja cunoscut. Insa, nu se vor putea ascunde, vaperii vor sti daca o companie de tigari electronice este detinuta de un producator de tutun.

Comunitatea de vaperi nu le va lasa

In cele din urma, comunitatea, adica noi, vom fi factorul final care va decide daca vor putea companiile de tutun sa preia industria de tigari electronice. Cei mai multi dintre noi nu au o relatie de „dragoste” cu acestea. Viciul de a fuma este o calatorie dureroasa, iar noi cei care am parcus-o o stim foarte bine. Renuntarea la acest viciu in favoarea tigarile electronice este pentru multi ca si cum ar renunta la ceva caruia i-au fost loiali din totdeauna. Lipsa de schimbare a tigarilor din tutun i-a determinat pe multi fumatori sa ramana fideli unui brand timp de zeci de ani. Industria de tigari electronice, pe de alta parte, este flexibila si variata, ofera utilizatorilor nenumarate posibilitati, astfel incat acestia isi pot schimba preferintele destul de des.

La urma urmei, noi consumatorii vom fi cei care le vom da bani. In cazul in care, comunitatea de vaperi va decide ca nu vrea sa ii mai imbogateasca pe producatorii de tutun, s-ar putea ca acestia sa isi ia gandul de la industria de tigari electronice…


Filed under: 5. Articole pro tigara electronica

Dr. Riccardo Polosa: Deciziile UE se bazeaza exclusiv pe motive financiare

$
0
0

Dr_Riccardo_PolosaDe ceva timp tin sa va prezint un articol interesant care ii apartine in exclusivitate Dr Riccardo Polosa, o personalitate deja cunoscuta pentru industria de tigari electronice. (Vezi Asociatia Italiana Anti-fumat e pro tigari electronice)
Articolul face referire la noile „bariere” introduse de UE pentru industria de tigari electronice si de modul in care au fost acestea propuse si abordate.
„Am fost pozitiv surprins, atunci cand membrii ai Parlamentului European au votat impotriva reglementarii ca produse farmaceutice a tigarilor electronice, propusa de Comisia Europeana, la prima sesiune de votare a Directivei privind produsele din tutun (TPD), pe data de 8 octombrie 2013. Se parea ca in cele din urma acestia si-au dat seama de riscurile supra- reglementarii unui produs conceput pentru a reduce daunele asupra sanatatii cauzate de tigarile din tutun. Sau cel putin asa am crezut.

In graba, in spatele usilor inchise, legislatorii UE au reusit sa introduca modificari substantiale in directiva revizuita, producand astfel un document complet modificat care are o abordare complet diferita asupra tigarilor electronice. Documentul aprobat recent este plin de masuri arbitrare si disproportionate. Si ar fi putut fi cu mult mai rele, insa acest lucru nu s-a intamplat datorita deputatilor europeni curajosi care s-au luptat din greu pentru a limita daunele.

In esenta, acest nou document face tigarile electronice mult mai putin atractive pentru fumatorii de tutun care intentioneaza sa treaca la un produs cu riscuri mult mai reduse. In special, din cauza limitei arbitrare de 20 mg/ml cu privire la cantitatea maxima de nicotina admisa in e-lichide, a publicitatii la fel de stricta ca si la tigarile din tutun, plus multe alte testari de laborator (insa, slab definite), raportari si cerinte de conformitate.

Din pacate, nu s-a avut in vedere crearea de standarde de puritate pentru e-lichide sau standarde de operare pentru dispozitive. Un cadru de reglementare simplu, care asigura protectia consumatorilor si a calitatii produselor si care ar fi functionat foarte bine pentru produsele care exista deja.

De exemplu, e-lichidele pot fi comercializate ca suplimente alimentare sau produse cosmetice, in timp ce marketingul si siguranta componentelor de la tigarile electronice sunt deja reglementate de directivele existente privind produsele electronice.

Problemele de sanatate minore si neplauzibile care au constituit principalul obiectiv al legislatorilor UE in dezbaterea privind tigarile electronice ar putea suna ca scuze stupide, insa, de fapt, ele nu sunt deloc asa. Adevarul este ca, ele sunt scuze inteligente. Atat de „inteligente” ca au reusit in scopul de a dicta norme in conformitate cu principiul precautiei. Prin urmare, faptul ca noul document face tigarile electronice mult mai putin atragatoare pentru noi fumatori este in mod deliberat…

Sa recunoastem adevarul, deciziile in domeniul produselor din tutun sunt intotdeauna si exclusiv adoptate pe motive financiare si nu pe motive de sanatate. Dupa saptamani si saptamani de dezbatere apriga cu “legislatorii” UE am ajuns la concluzia ca acest lucru are foarte putin de a face cu o problema medicala sau stiintifica, ci are mai mult legatura cu politica si cu banii.”


Filed under: 5. Articole pro tigara electronica

Marea Britanie: Tigarile electronice interzise sub 18 ani

$
0
0

interzis-minorilorGuvernul din Marea Britanie a anuntat ca tigarile electronice vor fi interzise persoanelor sub 18 ani.

„Nu stim inca ce efecte au tigarile electronice la adulti, sa nu mai vorbim de copii, dar stim ca nu sunt lipsite de riscuri”, a declarat Prof. Dame Sally Davies, director medical al Marii Britanii.

Guvernul nu a anuntat cand va intra in vigoare aceasta noua regula, din fericire insa in Marea Britanie nu sunt foarte multe restrictii la tigari electronice, inca. In Marea Britanie exista peste 1,3 milioane de utilizatori de tigari electronice.

Am fost atent sa vad care este reactia englezilor la aceasta masura si trebuie sa va spun ca marea majoritate nu au privit cu ochi buni aceasta restrictie. Am vazut ca cei mai multi dintre ei (chiar si nefumatorii) pun in balanta tigara electronica cu tigarile din tutun si sustin ca intre cele doua prefera prima varianta. Mai mult am vazut ca multi sunt de parere ca, daca cineva, chiar si un adolescent, poate renunta la tigari cu ajutorul unei tigari electronice, atunci este bine sa o faca.

Trebuie sa marturisesc ca si eu sunt de aceeasi parere, „intre doua rele il alegi pe raul cel mai mic.” Da, este adevarat, mai sunt multe de aflat despre tigarile electronice, insa cert este ca acestea sunt mai sigure decat tigarile din tutun, asta nu o poate nega nimeni!


Filed under: 5. Articole pro tigara electronica

Presa din Romania denatureaza din nou imaginea tigarii electronice

$
0
0

cristi_borcea_tigara_electronicaDe curand, vad pe internet un articol cu titlul „Borcea isi pune viata in pericol”. Il deschid si citesc in primele randuri ca fostul actionar de la Dinamo a renuntat la fumat cu tigara electronica, in urma unei operatii de by pass pe care a suferit-o acum doi ani. Nimic negativ din punctul meu de vedere pana acum. Insa, articolul continua cu declaratii ale unor medici „experti” care sustin ca tigara electronica nu este buna deoarece ataca vasele de sange si provoaca tromboza:

„Bolnavilor de inima le este interzisa orice fel de tigara. Tigara electronica nu are in continut gudron (care genereaza cancer) asa cum are tigara obisnuita. Asta inseamna ca riscul pentru bolnavi este mai mic, dar exista. In continutul tigarii electronice exista nicotina. Aceasta ataca vasele de sange, in sensul ca favorizeaza depunerea de colesterol pe vase sau poate produce o inflamatie pe suprafata vasului, ce provoaca tromboză (formarea cheagurilor de sange),” a declarat Profesor doctor Mircea Cinteza, cardiolog in cadrul Spitalului Universitar.

Poate ca ce spune acest doctor despre nicotina este adevarat. Insa, asta nu demonstreaza ca tigara electronica pune in pericol viata utilizatorului si nu explica nici in ce masura. Probabil ca dumnealui vorbeste din testele si cercetarile efectuate pe nicotina din tigarile din tutun. Insa, lucrurile pot sa difere in cazul tigarilor electronice. Mai mult, poate ca Borcea foloseste o tigara electronica fara nicotina.

Ideea este ca de la explicatiile care au fost date, sa pui un titlu ca tigara electronica iti pune viata in pericol mi se pare o mare exagerare.

Mi se pare ca jurnalistii din Romania, din orice subiect legat de tigara electronica au facut o obisnuinta in a crea articole negative despre acest dispozitiv.


Filed under: 5. Articole pro tigara electronica

Tigarile electronice au depasit piata de plasturi si guma cu nicotina in Europa

$
0
0

Tigarile_electronice_au_depasit_piata_de_plasturi_si_guma_cu_nicotina_in_EuropaIn 2013, piata europeana a terapiilor de inlocuire a nicotinei (plasturi si guma cu nicotina, pastile si multe altele) a scazut cu 7%. Asta inseamna un total de aproximativ 100 de milioane de euro, mai putin decat incasarile din 2010 si mai putin decat incasarile care se presupune ca le-a avut industria de tigari electronice anul trecut. Nu este de mirare ca cei din industria farmaceutica sunt atat de inversunati impotriva industriei de tigari electronice.

Nu exista nicio cercetare oficiala care sa compare cele doua piete, insa este foarte probabil ca tigara electronica sa fi fost factorul principal al declinului pietei terapiilor de inlocuire a nicotinei. Cresterea masiva a vanzarilor de tigari electronice in Europa nu se putea intampla fara a afecta negativ piata tigarilor din tutun, dar si a terapiilor aprobate de renuntare la fumat.

Aceste cifre au fost facute publice de catre un ziar din Franta. Mai multe informatii gasiti aici http://www.challenges.fr/economie/20140122.CHA9471/tabac-comment-l-e-cigarette-est-en-train-de-tuer-les-patchs.html

Companiile farmaceutice au fost implicate in dezbaterile cu privire la tigara electronica, inca de la aparitia ei pe piata. Chiar si atunci cand nu au fost implicate direct, companiile farmaceutice, precum Glaxosmithkline sau Johnson & Johnson, au avut grija sa finanteze experti care sa asiste la diverse dezbateri. Un astfel de caz este cunoscut si in Romania, este vorba despre Dna Dr Magdalena Ciobanu (Aveti aici mai multe detalii http://forumtigaraelectronica.wordpress.com/2011/06/21/de-ce-dr-magdalena-ciobanu-critica-tigara-electronica ).

Companiile farmaceutice au castigat milioane de euro, ani de-a randul, distribuind produse ineficiente sau aproape ineficiente de renuntare la fumat. Cea mai mare rata de succes pe care au putut sa o ofere este de aproximativ 6-7%, ceea ce este foarte aproape de procentul celor care reusesc sa renunte la fumat fara nici un ajutor (de 4%). Mai mult, studiile au aratat ca pe termen lung, 99% dintre fumatorii care au renuntat folosind astfel de metode se intorc la un moment dat la fumat.

Insa, in acest „paradis” al companiilor farmaceutice au patruns tigarile electronice, care ofera intr-adevar o modalitate de a renunta la tigarile din tutun. Iar pe masura ce oamenii se vor „destepta” si vor intelege de fapt cum decurg lucrurile in aceasta privita, vor alege tigarile electronice si vor refuza sa mai umple buzunarele companiilor farmaceutice.


Filed under: 5. Articole pro tigara electronica

Studiu nou: Vaporii de la tigara electronica nu pun in pericol sanatatea publica

$
0
0

Tigara electronica la Jonny

O noua cercetare (http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1438463913001533) care a analizat particulele chimice din vaporii produsi de tigara electronica a ajuns la concluzia ca acestia nu pun in pericol sanatatea publica. Dupa cum bine stiti, exista si alte studii care au analizat substantele chimice din vaporii emisi de tigarile electronice, care au ajuns la aceeasi concluzie. Cu toate astea, exista nenumarate autoritati care doresc sa interzica tigara electronica in locurile publice pe motiv ca aceasta pune in pericol sanatatea publica. Ma intreb de cate studii de acest gen mai este nevoie pentru ca lumea sa nu mai foloseasca aceasta scuza patetica…

Noul studiu, care a fost publicat in revista International Journal of Hygiene and Environmental Health, a analizat un numar mare de poluanti dintr-o cladire de birouri, in timp ce trei persoane vapau tigari electronice.

Dar, totusi sa va prezint care sunt principalele concluzii la care au ajuns cercetatorii:

  1. Concentratiile de CO si CO2 din interior nu s-au modificat in perioadele cand s-a folosit tigara electronica.
  2. Formaldehida, benzenul si produsele de piroliza, precum acroleina si acetona, nu au depasit concentratiilor de fond.
  3. In ceea ce priveste sapte dintre hidrocarburile aromatice policiclice clasificate drept cancerigene portabile de IARC (Agentia Internationala pentru Cercetare in Domeniul Cancerului), concentratiile au crescut in medie cu 20% .
  4. Nu s-a observat nicio crestere semnificativa la elementele toxice si potential cancerigene, precum cadmiu, arsenic si taliu.
  5. Concentratiile de elemente si metale au prezentat o crestere de 2,4 ori mai mare pentru aluminiu (cu toate acestea, nu a existat nicio crestere semnificativa pentru orice alt metal, inclusiv cupru, crom, nichel, plumb, staniu, vanadiu sau zinc).

Am dorit sa va prezint toate concluziile si pentru a va arata si faptul ca nivelul „metalelor grele” nu a crescut de la vaporii de tigara electronica. Asta apropo de perioada aceea cand toata presa din Romania scria ca tigara electronica contine metale grele (http://forumtigaraelectronica.wordpress.com/2013/07/04/metale-grele-in-tigara-electronica-un-exemplu-de-manipulare-in-masa/ ). Inca o dovada ca presa scrie tampenii!


Filed under: 5. Articole pro tigara electronica

Are tigara electronica gust ca tigara din tutun? Nu, are un gust mai bun!

$
0
0

tigara-electronica-gustV-am tot povestit ca multi fumatori doresc sa stie ce gust are tigara electronica. Exista multe branduri de tigari electronice care sustin ca produsele lor au un gust foarte apropiat cu cel al tigarilor din tutun. Insa, ca vaper cu experienta va spun ca aceasta este doar o poveste.

Adevarul este ca tigara electronica nu poate sa aibe acelasi gust ca tigarile din tutun. Pentru ca nu arde nimic atunci cand functioneaza, este cam imposibil sa reproduci exact gustul de tutun ars, de aceea cele mai multe e-lichide au un gust de tutun proaspat, cu o nuanta usor dulceaga. Gustul de ars, plus miile de substante adaugate in tutun… este destul de greu de reprodus exact aceasta aroma.

Daca esti fumator poate ca aceste informatii s-ar putea sa nu iti pice bine, insa gandeste-te la ceva. Iti place gustul de ars care persista in gura si pe haine? Sunt convins ca nu. Nu ti-ar placea mai bine sa iti iei doza de nicotina si sa gusti ceva cu adevarat placut?

Multi fumatori evita sa incerce tigarile electronice pentru ca sunt convinsi ca nu au acelasi gust ca si tigarile traditionale. Asta este adevarat, insa cu atat de multe arome disponibile pe piata, aproape ca nici nu mai conteaza. De fapt, cei mai multi vaperi nici nu mai suporta fumul sau gustul de tigara, chiar si la cateva zile dupa ce au renuntat la fumat.

Inainte sa renunt la tigari, imi spuneam mereu ca imi place sa fumez (chiar si acum o spun). Insa, dupa ce am tras din tigara electronica si am vazut ca imi satisface pofta de nicotina, fara sa imi mai miroase gura si casa a fum, mi-am dat seama ca este o alegere mai buna.


Filed under: 1. Esti nou? Ce trebuie sa stii

Cum sa curatati un clearomizor CE4+, CE5, CE6 la tigara electronica

$
0
0

clearomizor_ce6Avantajul clearomizoarelor CE4+, CE5, CE6, Kanger Protank este ca pot fi curatate. Chiar daca schimbati rezistentele la ele, este bine ca din cand in cand sa le mai curatam pentru a ne bucura din plin de tigara electronica.

1. Desfaceti clearomizorul

In primul rand trebuie sa incepeti sa desfaceti clearomizorul. Scoate rezistenta, dar si mustiucul. Asigurati-va ca ati indepartat orice ramasita de e-lichid, puteti sa faceti asta pe un servetel.

2. Scoateti si aruncati rezistenta veche

Scoateti rezistenta de la baza si aruncati-o la gunoi. Desi ne place sa utilizam aceeasi rezistenta cat mai mult timp, daca dorim sa facem o curatare „ca la carte” si sa avem un clearomizor proaspat, cel mai bine este sa inlocuim rezistenta cu una noua, pentru rezultate excelente. Va recomand sa va schimbati rezistenta la 1-2 saptamani pentru a avea parte de un gust impecabil la tigara electronica.

3. Lasati restul pieselor in apa calda

Dupa ce ati desfacut tot clearomizorul, umpleti un recipient cu apa fiarta. Puneti mustiucul, rezorvorul si baza clearomizorului in apa. Lasati componentele sa stea in apa fiebinte timp de 2-5 minute, pentru ca toate mizeriile si impuritatile sa se indeparteze, dar si pentru a le dezinfecta.

4. Uscati componentele clearomizorului tigarii electronice

Dupa ce au trecut cele 2-5 minute, puneti la uscat componentele. Puteti sa le lasati pur si simplu pe un servetel, intr-un loc uscat sau puteti sa le puneti pe calorifer, daca doriti sa le uscati mai repede.

5. Curatati in detaliu

Folositi o scobitoare cu o bucata de servetel in capat sau un betigas pentru urechi pentru a curata in locurile greu accesibile. Curatati colturile si filetele pentru a va asigura ca totul este curat. Veti fi uimiti de cat de murdare sunt filetele.

6. Montati o noua rezistenta

Dupa ce ati curatat si uscat componentele clearomizorului, montati o noua rezistenta.

7. Umpleti cu lichid pentru tigara electronica

Umpleti cu e-lichid clearomizorul proaspat curatat si inchideti capacul.

Acum clearomizorul este curatat si gata de folosit. Nu trebuie decat sa va relaxati si sa va bucurati de roadele muncii voastre :)


Filed under: 1. Esti nou? Ce trebuie sa stii

Green Smoke, o alta companie de tigari electronice cumparata de producatorii de tutun

$
0
0

green-smokeNu Mark SRL, filiala a Altria Group Inc., a semnat un acord pentru a achizitiona compania de tigari electronice, Green Smoke, dar si filialele sale, pentru aproximativ 110 milioane de dolari.

Green Smoke a fost lansata in 2008, in Miami, si are operatiuni in Statele Unite si Israel. Compania a vandut tigari electronice incepand cu 2009, iar veniturile sale pentru 2013 au fost de aproximativ 40 de milioane de dolari. Linia sa de produse include tigari electronice reincarcabile si de unica folosinta.

Vreau sa va mentionez ca in State, tigara electronica de unica folosinta si cea cu cartomizor a fost foarte populara. Oamenii sunt comozi si isi permit sa cumpere o tigara electronica de unica folosinta. La noi, o astfel de tigara electronica de unica folosinta trece de 20 de lei… si practic devine cel putin la fel de costisitoare ca tigarile clasice. Acesta este motivul pentru care nu prea se vand astfel de tigari in Romania. In plus, cantitatea de vapori este mai slaba decat de tigarile electronice din seria Ego sau MOD-uri.

„Suntem foarte mandri sa ne alaturam familiei de companii a Altria Group,” a declarat Robert Levitz, CEO-ul Green Smoke. „Suntem dedicati inovarii si credem ca alaturarea la Nu Mark ne va ajuta sa aprofundam aceasta expertiza si sa cream noi oportunitati pentru clientii nostri, angajatii nostri si produsele noastre.”

„Green Smoke prezinta o oportunitate pentru Altria de a-si dezvolta portofoliul de branduri de tigari electronice, completand produsele existente Nu Mark, iar Green Smoke poate ajunge la consumatori diferiti, deoarece produsele lor arata ca tigarile traditionale”, a declarat Bonnie Herzog, managing director de cercetare si consum a tutunului si bauturilor la Wells Fargo Securities LLC. In plus, Altria isi poate extinde distributia de vanzari si infrastructura.

Ei iata ca, o noua companie de tigari electronice ajunge in proprietatea unui producator de tigarete de tutun. Adevarul este ca Green Smoke era printre putinii giganti in industria de tigari electronice care nu fusese inca achizitionat de o companiei producatoare de tigarete de tutun.


Filed under: 9. Evenimente

Cati oameni sunt deranjati de vaporii de la tigara electronica?

$
0
0

tigara_electronica_19Ca si fumatori probabil ca vi s-a intamplat de mai multe ori sa vi se atraga atentia sa nu mai fumati intr-un anumit loc. Insa, ca vaperi v-ati confruntat cu situatia asta?

Adevarul este ca, in cazul fumului de la tigarile din tutun, observatiile sunt justificate. Insa, in cazul vaporilor de la tigara electronica, oamenii nu ar trebui sa aibe o problema cu asta. Sau da?

Potrivit unui studiu realizat in SUA, 63% dintre oameni nu au o problema atunci cand cineva vapeaza o tigara electronica langa ei. Insa, procentul se schimba in functie de locul de desfasurare.

Participantii la studiu au raspuns la doua intrebari:

  1. Daca cineva foloseste o tigara electronica in preajma dvs. sunteti deranjati de acest lucru?
  2. Sunteti de acord sau nu ca cineva sa foloseasca tigara electronica in locatii publice? Ca de exemplu: evenimente sportive, mall, bar/restaurant, transport public, cladire de birouri, teatru sau avion.

58% dintre participanti au declarat ca sunt de acord sa se foloseasca tigara electronica la evenimente sportive.

Insa, in cazul mall-urilor, restaurantelor si a cladirilor de birouri, respondentii au fost mai putin toleranti. In topul tolerantei a fost transportul public (35% au fost de acord), salile de cinema (29%) si avioanele (26%).

La acest sondaj au participat 505 barbati si 506 femei.

Mai multi barbati decat femei (71% fata de 55%) au raspuns ca nu ii deranjeaza atunci cand cineva foloseste tigara electronica in preajma lor. In general, barbatii au fost mai toleranti decat femeile privind utilizarea de tigari electronice in restaurante/baruri (52% fata de 38%).


Filed under: 5. Articole pro tigara electronica

Peste 19.000 de fumatori au vorbit despre beneficiile si efectele tigarilor electronice

$
0
0

doctor_tigara_electronicaSunt incantat sa va anunt ca un sondaj, care a fost realizat vara trecuta la nivel mondial, tocmai a fost propus pentru a fi publicat intr-o revista de medicina. La acest sondaj au participat 19.441 de utilizatori din intreaga lume!

Insa, surprinzatoare sunt rezultatele!

81% dintre respondenti au declarat ca au inlocuit complet fumatul cu tigara electronica, iar restul au redus consumul de tigari de la o medie de 20 la 4 tigari/zi. Mai mult de o cincime dintre utilizatori au declarat ca au inceput sa vapeze tigara electronica cu un e-lichid cu o concentratie de nicotina de 20 mg/ml. Un rezultat foarte important, avand in vedere noul regulament de la UE care doreste sa reduca semnificativ concentratia de nicotina din e-lichide.

Sondajul a fost realizat de Dr. Konstantinos Farsalinos, de la Centrul de Chirurgie Onassis din Kallithea, Grecia.

Avand in vedere numarul mare de participanti, sper ca acest studiu sa aibe un impact mare, cel putin pentru cei de la Uniunea Europeana. Sunt aproape 20.000 de oameni din toata lumea care au raspuns la acest studiu. Mai mult decat atat, procentul celor care au reusit sa renunte la fumat cu tigara electronica este urias! Nu exista nici un mijloc de renuntare la fumat, mai eficient, decat tigarile electronice!

Ar fi minunat ca si guvernele sa se implice in promovarea tigarilor electronice… pentru a salva un numar urias de oameni care mor din cauza fumatului. Insa asa cum bine stim, interesele financiare primeaza… Banutii care vin la buget din tigari sunt mult mai importanti. Si oamenii care mor din cauza acestui viciu… tot mai neimportanti.


Filed under: 2. Efectele tigarii electronice

Dovada clara: Companiile farmaceutice fac lobby impotriva tigarilor electronice!

$
0
0

GlaxoSmithKlineCu totii am presupus ca exista companii farmaceutice care fac lobby impotriva tigarilor electronice, dar pana acum nu au existat dovezi fizice ca se intampla acest lucru. Insa, o corespondenta intre compania farmaceutica GlaxoSmithKline si autoritatile de reglementare de la UE, arata ca acestia insista sa se introduca legi cat mai dure pentru industria de tigari electronice.

Potrivit celebrului cotidian britanic The Times, argumentul celor de la GlaxoSmithKline este ca tigarile electronice reprezinta o poarta de acces catre fumat. Acestia spera ca toate companiile de tigari electronice sa fie nevoite sa obtina licente de medicamente, ceea ce clar reprezinta o „condamnare la moarte” pentru majoritatea lor. Cert este ca, acestia depun eforturi uriase pentru a impiedica industria de tigari electronice sa isi vanda produsele.

Intamplator, compania GlaxoSmithKline produce guma si plasturi cu nicotina, dar si pastile de renuntare la fumat.

Culmea nesimtirii la aceste companii farmaceutice este ca nici macar nu se mai sinchisesc sa ascunda faptul ca duc lupte aprige pentru a rade industria de tigari electronice. Totul este pe fata si totul se rezuma la bani. Si cum buzunarele lor sunt pline, deoarece in atatia ani de cand amagesc oamenii cu produsele lor au avut timp sa stranga, au de unde sa cotizeze.


Filed under: 5. Articole pro tigara electronica

Cristina: 3 ani de cand am renuntat la fumat cu tigara electronica!

$
0
0

cu tigara si electronicaAm primit un articol de la o amica de-a mea care a reusit sa renunte la fumat cu tigara electronica si care a devenit si fana a acestui dispozitiv. Intre timp a renuntat si la aceasta. Dar haideti sa vedeti ce mi-a scris:

„Salutare, salutare!

Am venit putin in vizita pe la dumneavoastra, astazi in zi aniversara de “3 ani fara tigari”. In urma cu 3 ani, pe data de 18 februarie 2011, mi-am achizitionat o tigara electronica DSE901, tigara care s-a adeverit a fi cea mai “buna prietena”. Dorinta mea cea mai mare era sa ma las de tigari si cum fara pic de ambitie nu reuseam, afland de acest minunat instrument  nici nu am mai stat pe ganduri. Din prima clipa cum am achizitionat-o mi-am spus ca alte tigari pentru mine nu vor mai exista si asa a fost sa fie. Fumam enorm de mult si timp de 16 ani am fost “sclavul tigarii”. Nu am tinut cont ca-s insarcinata, nu am tinut cont ca alaptez, in creierul meu era un “carcalac” care nu ma lasa.

De la bun inceput mi-am trasat niste teluri si acelea au fost de a ma lasa de tigarile normale. Am reusit prin simplul fapt ca inca din prima luna am redus cantitatea de nicotina din lichid (de la 24 mg nicotina la 0 nicotina), dar le combinam, pana am ajuns la 0. Usor nu mi-a fost, dar datorita tigarii electronice am reusit sa le las si chiar sa las si instrumentul. In momentul de fata am o tigara electronica, ultima achizitionata de acum 1 an si ceva si iau “cand si cand……” lichid cu concentratie “0 nicotina”. Am atasat o imagine care este un colaj: pe jumatatea din stanga cum o privesti, sunt eu in “toata uratenia mea cu tigara normala”, iar pe cealalta jumatate a colajului, partea dreapta a imaginii cum o privesti, sunt eu cu tigara electronica si eu cu copilul meu.

Ma simt un om fericit si vroiam sa vin, sa impartasesc cu voi, cei de pe grup, desi eu in urma cu vreo 2 ani eram un membru foarte activ al grupului. Doresc celor ce doresc sa se lase de tigari si tot ce este nociv in ele, sa utilizeze tigara electronica, fiind cel mai sigur mijloc.

Cu simpatie, Cristina Molac!”

Doresc sa ii transmit si eu „La multi ani!” Cristinei si o viata cat mai frumoasa in continuare. Sa fii fericita si sa te bucuri de familia ta!


Filed under: 9.1. Povestiri despre tigari electronice de la cititori

Cea mai tare tigara electronica!

$
0
0

tigara_electronica_cu_bluetoothProbabil ca vi s-a intamplat de multe ori sa trageti din tigara electronica si sa vorbiti in acelasi timp la telefon. Este destul de dificil sa faci acest lucru deoarece ai ambele maini ocupate.

Insa, din fericire, compania Supersmoker, cu sediul in Olanda, a creat prima tigara electronica din lume care se conecteaza prin Bluetooth la telefon sau la tableta, un adevarat gadget. Tigara electronica Supersmoker are un difuzor si un microfon incorporat, iar atunci cand este conectata la un aparat se poate asculta chiar si muzica la ea.

Cum este posibil acest lucru?

Sub baterie exista trei butoane. Pentru a activa Bluetooth-ul incorporat, trebuie tinut apasat butonul din mijloc pana cand bateria face un zgomot si vibreaza. Apoi aceasta poate fi conectata la orice dispozitiv care are Bluetooth.

Microfonul este incorporat in partea din spate a bateriei, iar difuzorul este incorporat sub atomizor.

Atunci cand cineva apeleaza numarul de telefon conectat, utilizatorul poate raspunde prin apasarea butonului din mijloc, tinand tigara electronica la ureche, cu microfonul aproape de gura.

Singurul mic inconvenient ca sa zic asa, ar putea fi ca trebuie sa iti tii tigara electronica la ureche. Asta inseamna ca iti este imposibil sa tragi din ea in timp ce vorbesti la telefon.

V-ati fi imaginat vreodata ca veti vorbii la tigara electronica? :)

 
P.S. Pentru pasionatii de Gadgeturi, le recomand GadgetWorld.ro . Nu, nu gasiti inca aceste tigari electronice acolo, dar la cat de repede evolueaza tehnologia nu se stie niciodata. Poate in viitor vom folosi doar tigara electronica, in loc de telefon :)


Filed under: 9. Evenimente

Infografic: Cati oameni s-ar intoarce la fumat daca s-ar interzice tigara electronica?

$
0
0

O companie de tigari electronice din Marea Britanie a realizat un studiu pentru a afla cati dintre vaperi s-ar intoarce la tigarile clasice, daca tigarile electronice ar fi interzise. Iata ce au raspuns peste 1600 de vaperi la intrebarea: „Daca nu ai mai putea cumpara tigari electronice, te-ai intoarce la tigarile traditionale din tutun?”

-          61,4% dintre respondenti au raspuns „DA”

-          12,9% dintre respondenti au raspuns „NU”

-          25,6% dintre respondenti au spus ca nu sunt siguri

Daca tinem cont de aceste statistici si facem un calcul simplu, rezultatul este unul ingrijorator. Potrivit unei estimari, exista peste 1.500.000 de vaperi in Marea Britanie. Asta inseamna ca, daca s-ar interzice tigarile electronice in aceasta tara, aproape 921.000 s-ar intoarce la tigarile din tutun. Daca ii mai punem la socoteala si pe cei care au spus ca nu sunt siguri, inseamna ca peste 1 milion de vaperi s-ar intoarce la fumat…

O alta intrebare interesanta din sondaj este „Daca nu ati mai putea cumpara tigari electronice reincarcabile, insa ati putea cumpara unele de unica folosinta, v-ati mai intoarce la fumat?”

46.5% dintre respondenti au spus ca s-ar intoarce la tigarile din tutun daca tigarile electronice reincarcabile ar fi interzise.

Multe concluzii interesante se pot trage de pe urma acestui sondaj. Daca doriti sa vedeti mai multe dintre acestea, aveti aici infograficul cu rezultatele:


Filed under: 5. Articole pro tigara electronica

Ce ziceti de elichidul asta cu gust de nachos si branza?

$
0
0

e-lichid_cu_aroma_de_branzaCompania de tigari electronice Apollo a lansat de curand un e-lichid cu o aroma care ar face poate orice francez sa se apuce de vapat. Se numeste „Not-Cho Cheese Fauxritos” si da, ati citit bine, este un e-lichid cu aroma de nachos si branza.

Compania a lansat e-lichidul pentru tigara electronica in timpul celebrului „Superbowl” de anul acesta, pentru cei care nu stiu este campionatul de fotbal american. Din pacate, la noi nu este inca disponibil.

Avantajul la acest e-lichid este ca te poti bucura din plin de gustul de nachos cu branza, fara sa pui cateva kilograme in plus pe tine. Unde mai pui ca, probabil, daca vapezi mai mult timp ti se ia de acesta aroma si astfel nu mai esti tentat sa gusti din aceste cipsuri pline de E-uri.

Astept sa apara si la noi aceste e-lichide, in special pe cel cu gust de pizza. Nu de alta dar, de gustul de pizza eu unul nu m-am saturat inca :)

Cum ar fi sa vapezi tigara electronica cu gust de shaorma… va dati seama ce de oameni ar slabi? La cata shaorma se papa in Romanica…

Cum ar fi sa vapezi tigari electronice cu gust de seminte… :)

Hai ca v-am dat o tema la care sa va ganditi… cand vapati.


Filed under: 3. Despre e-lichide

Au dezbatut cat au dezbatut si tot gresit au votat! Noi reguli pentru tigara electronica

$
0
0

In aceasta saptamana Uniunea Europeana a votat reglementari destul de dure pentru tigarile electronice. Printre acestea includerea de avertismente grafice similare cu cele de la tigarile din tutun, interzicerea publicitatii universale, limite de concentratie la nicotina si ambalaje de protectie pentru copii.

Desigur ca, cea mai mare parte a acestor reglementari sunt nejustificate si inutile. Multi experti cred ca tigarile electronice nu provoca efecte negative asupra sanatatii pe termen lung, astfel avertismentele grafice de pe ambalaj vor fi inutile si mincinoase pentru consumatori. Insa, asta este doar unul dintre multele argumente care sustin ca aceste reguli sunt inutile.

Cu toate acestea, dintre toate aceste reguli cea mai dura si mai nejustificata mi se pare cea referitoare la concentratia de nicotina. UE a pus o limita privind concentratia de nicotina din e-lichide de 20 de miligrame pe mililitru. Ei justifica acest lucru astfel, tigarile electronice sunt “asemanatoare cu tigarile obisnuite.” Dar sunt o gramada de neadevaruri in acest argument.

Nicotina in tigarile traditionale este considerata a fi mai puternica, mai dependenta si mai rapid introdusa in fluxul sanguin. Aditivii si fumul care asista in procesul de livrare a nicotinei in sistemul sanguin s-au perfectionat in ultimii zece ani. Pe scurt, 20 de miligrame de nicotina intr-o tigara electronica nu vor fi niciodata la fel de eficiente sau de daunatoare ca 20 de miligrame de nicotina din tigarile din tutun.

Am mai zis-o si o mai zic: nicotina nu este principala substanta daunatoare din tigarile din tutun. Nicotina este substanta care creaza dependenta, iar fumul (care contine substante cancerigene) este cel care ucide fumatorii. In timp ce tigarile clasice sunt reglementate pentru daunele pe care le provoaca, in primul rand, fumul de tutun, nu exista cercetari adecvate privind efectele negative ale nicotinei din tigara electronica, pentru a crea reglementari adecvate. Orice reguli cu privire la continutul de nicotina sunt pur arbitrare (ca limita de 20 de miligrame pe mililitru) .

Reglementarile UE cu privire la tigarile electronice sunt setate pentru a intra in vigoare in 2016.

Inchei acest articol cu un citat celebru, in care Caragiale surprindea foarte bine modul cum se guverna societatea romaneasca in secolul XIX, care nu difera mult de ce se intampla acum in Romania sau la nivel international: „Unde nu e moral, acolo e coruptie si o sotietate fara printipii vasazica ca nu le are!”

O-soțietate-fără-prințipuri-va-să-zică-că-nu-le-are


Filed under: 9. Evenimente

Vaperii din Europa nu se dau batuti! Dar, au nevoie de ajutorul nostru…

$
0
0

EFVISaptamana trecuta membrii Parlamentului European au votat introducerea unor noi restrictii privind tigarile electronice. In timp ce am reusit sa obtinem cateva compromisuri, incepand cu anul 2016 ne putem astepta la urmatoarele:

-          tigarile electronice sa livreze o doza consecventa de nicotina, desi inca nu a fost dezvoltata o tehnologie care sa faca acest lucru

-          o limita de 20 mg/ml la e-lichide, desi s-a dovedit ca tigarile electronice livreaza mai putina nicotina decat tigarile din tutun.

Desigur, impreuna cu multe alte restrictii care vor limita accesul la tigara electronica, dar care vor ajuta la extinderea dominatiei companiilor de tutun si a celor farmaceutice.

In toata aceasta „treaba” noi vaperii nu prea am avut nimic de spus, pana acum. Stiti foarte bine ca, se pare ca nimeni de la UE nu ne asculta sau pur si simplu, pana acum nu am stiut sa ne facem auziti decat prin intermediul asociatiilor de tigari electronice. Insa, exista o solutie prin care ne putem asigura ca suntem auziti, iar utilizatorii de tigari electronice din Europa sunt determinati sa profite de acest lucru.

Initiativa Cetateneasca Europeana” permite cetatenilor sa ia parte direct la intocmirea legilor. Iar, grupul european „Initiativa Vapatului Liber a Cetatenilor Europeni”, alcatuita dintr-un grup consistent de vaperi, se ocupa sa adune semnaturile necesare.

Acum, trebuie sa intelegem ca aceasta nu este doar inca o petitie inutila, daca se strang semnaturile necesare, vaperii chiar pot avea o sansa sa participe la procesul de intocmire a legilor.

Insa, exista o singura problema…sunt necesare 1 milion de semnaturi!

Avand in vedere numarul de vaperi din Europa, nu este foarte mult, dar din pacate multi nu stiu inca de noile reguli pentru tigara electronica, ce vor intra in vigoare in 2016 si nici nu sunt la curent cu aceasta miscare.

Cu toate acestea, eu unul o sa incerc sa sustin aceasta initiativa, de aceea va rog si pe voi sa semnati aceasta petitie. O puteti face aici: https://ec.europa.eu/citizens-initiative/REQ-ECI-2013-000024/public/

Cu siguranta, merita sa luptam!


Filed under: 5. Articole pro tigara electronica

Diacetilul poate exista in lichide pentru tigara electronica?

$
0
0

De ceva vreme, un nou subiect a inceput sa faca valva in randul comunitatii utilizatorilor de tigari electronice: diacetilul.

Totul a inceput undeva prin 2010, cand compania producatoare de e-lichide FlavourArt, a adus in atentia vaperilor ca unele e-lichide pot contine substanta diacetil care, se pare ca ar fi daunatoare pentru sanatate atunci cand este inhalata.

Ce este diacetilul?

Diacetilul este un compus organic volatil, incolor cu gust intens de unt. Diacetilul apare ca produs secundar al fermentatiei in bauturile alcoolice, iar uneori este adaugat in unele alimente pentru a da aroma de unt (cum ar fi untul, branza, laptele, painea, popcorn pentru microunde etc). EFSA (European Food Safety Authority) considera aceasta substanta ca fiind sigura atunci cand este ingerata.

popcorn

Dar, este daunator diacetilul atunci cand este inhalat?

Aceasta intrebare a fost ridicata prima data undeva prin anii `90, in SUA, cand muncitorii dintr-o unitate de productie a floricelelor de porumb pentru microunde au dezvoltat probleme de respiratie. Din acel moment s-au facut cateva cercetari, care au arata ca oamenii care lucreaza in fabrici cu uz de diacetil dezvolta o boala pulmonara extrem de rar intalnita, cunoscuta sub numele de bronsiolita obliteranta. Aceasta boala poate provoca cicatrici ale cailor respiratorii mici in plamani, ceea ce poate duce la un mai mic flux de aer in caile respiratorii, iar in timp poate duce catre blocajul cailor respiratorii.

Avand in vedere aceasta intamplare, cei de la FlavourArt au inceput sa produca e-lichide pentru tigara electronica care sa nu mai contina aceasta substanta.

Diacetyl

Exista „voci” care sustin ca multe companii care produc e-lichide folosesc aceasta substanta pentru a conferi o aroma mai buna, mai untoasa. Cu toate acestea, pe site-urile lor, la unii dintre ei exista urmatoarea intrebare: „Ingredientul diacetil este utilizat in e-lichidele dvs.? Raspuns: Nu. Nu exista diacetil in e-lichidele noastre. Mai exact, preocuparea este cu diacetilul, care este uneori folosit ca potentiator de aroma de unt in unele alimente sau e-lichide si care a fost dovedit a provoca unele probleme de sanatate in unele cazuri.”

Nu stim daca o companie care produce zeci, poate sute de milioane de dolari anual din productia de lichide pentru tigara electronica, ar indrazni sa isi strice reputatia mintind legat de o chestiune atat de importanta. Mai ales ca, ma gandesc ca poate fi dovedit foarte usor daca e-lichidele fabricate de ei contin aceasta substanta. Oricum indoiala legata de lichidele pentru tigari electronice fabricate in conditii necunoscute sau necontrolate, exista. Va recomand sa nu mai cumparati lichide de prin piete sau unde sunteti atrasi de un pret foarte mic.

Se pare ca ar fi bine sa nu mai alergam dupa cel mai bun gust la lichidele pentru tigara electronica, ci sa ne informam mai bine si cine este producatorul lor.

In ceea ce priveste compania FlavourArt, cred ca acestia au gasit aceasta „portita” pentru a-si promova e-lichidele si pentru a intra in competitie cu cele mai ieftine. Ei mizeaza pe calitatea si siguranta superioara a lichidelor pe care le produc.

Strategie de marketing sau nu, asta ramane sa decideti voi…


Filed under: 3. Despre e-lichide
Viewing all 565 articles
Browse latest View live