Quantcast
Channel: Forum Tigara Electronica
Viewing all 565 articles
Browse latest View live

Sfaturi utile – Cum sa repari bateria de la tigara electronica

$
0
0

Ti s-a stricat bateria? Stiu…este foarte enervant. Probabil ca ai o baterie de rezerva, da este posibil ca aceasta sa nu fie incarcata sau pur si simplu nu reusesti sa te descurci cu una singura. Nu te agita :) Inainte de a arunca bateria si de a face comanda imediat de alta, ar trebui sa faci cateva lucruri pentru a te asigura ca bateria intr-adevar nu mai functioneaza.

1.    Insurubeaza si desurubeaza clearomizorul de la baterie

In cazul in care cele doua cercuri metalice nu se aliniaza perfect este posibil ca tu sa nu insurubezi cum trebuie sau sa existe reziduri. Practic, conexiunea nu se face cum trebuie. Sterge cu atentie partile metalice. Repeta procesul pana cand clearomizorul se conecteaza perfect la baterie.

curatare_baterie_ego

2.    Priveste cu atentie conectorii

In cazul in care clearomizorul este perfect aliniat la baterie, dar tot nu functioneaza, ar putea sa fie totusi o problema de conexiune. Uneori se intampla ca partea metalica de la baterie sau clearomizor sa fie impinsa mai mult. Acest lucru se intampla deseori daca insurubezi cu putere clearomizorul sau incarcatorul la baterie. Pentru a rezolva aceasta problema priveste cu atentie capatul metalic al bateriei sau clearomizorului. Foloseste o agrafa sau un ac si incearca sa ridici partea metalica. (cum arata in imagine)

baterie_ego-1

3.    Incarca bateria

Daca dupa ce ai ridicat partea metalica, iar bateria nu functioneaza, poate ca trebuie incarcata. Acest lucru se face foarte usor, probabil ca stii deja cum.

Daca bateria de la tigara electronica nu functioneaza dupa ce ai facut toate aceste lucruri, atunci este cazul sa iti iei „la revedere” de la ea. Daca este o baterie noua, suna la cei de la care ai cumparat-o ca sa ti-o schimbe.

Vapori placuti!


Filed under: 1. Esti nou? Ce trebuie sa stii

Expert: Riscul asupra sanatatii este mai mic la tigara electronica decat la alcool

$
0
0

484585_268492483251578_1524049352_n

Cu cateva saptamani in urma am publicat un articol despre un grup de 53 de medici si oameni de stiinta, din intreaga lume, care s-au reunit pentru a adresa o scrisoare Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) prin care cer acesteia sa isi reconsidere pozitia fata de tigarile electronice. Acestia sustin ca tigarile electronice joaca un rol important atunci cand vine vorba de reducerea efectelor novice provocate de tigarile din tutun. Unul dintre autorii acestei scrisori este la Washington DC saptamana aceasta pentru a sustine ca riscul asupra sanatatii la tigarile electronice este mai mic decat la alcool sau alte droguri recreative.

Cercetatorul de la London School of Economics si profesorul emerit Lawrence D. Phillips prezinta unele dintre descoperirile sale cele mai importante, in cadrul conferintei care are loc la Universitatea Georgetown din Washington (http://medicalxpress.com/news/2014-06-e-cigarettes-cigarettes-lancet.html ). Se asteapta ca Phillips sa sustina ca alcoolul si drogurile sunt probleme mai serioase decat tigarile electronice.

Profesorul emerit Lawrence D. Phillips este foarte cunoscut pentru un studiu publicat in 2010, in care a analizat prejudiciul cauzat de consumul de alcool in Marea Britanie. In anul 2013, a realizat, de asemenea, un studiul despre tigarile electronice. Atunci cand se compara tigarile electronice cu 12 produse diferite care contin nicotina, inclusiv tigarile din tutun si alte terapii de inlocuire a nicotinei aprobate, s-a dovedit ca tigarile electronice sunt cel mai putin periculoase dintre toate.

In timpul prezentarii sale de la Washington, Phillips va incuraja guvernele lumii sa se focuseze mai mult pe alcool, cocaina, heroina si alte droguri ilegale, decat sa isi piarda timpul cu cercetari asupra tigarilor electronice.

Ce ziceti, are dreptate?


Filed under: 5. Articole pro tigara electronica

466 de branduri online de tigari electronice, 7700 de arome de e-lichid!

$
0
0

arome_elichide

Poate parea ireal, insa la aceasta concluzie a ajuns un studiu publicat de curand in revista Tobacco Control (http://tobaccocontrol.bmj.com/content/23/suppl_3/iii3.full). Printre aceste arome intalnim: absint, biscuite graham sau chiar peste din Suedia.

„Cifrele sunt destul de uimitoare,” a declarat Sharon Cummins de la UC San Diego, unul dintre autorii studiului. „Cum poti sa inventezi 7700 de arome?”

In ultimii doi ani, piata de tigari electronice a crescut cu o rata de 10,5 branduri si 242 de arome unice pe luna! Studiul a constatat ca cele mai populare e-lichide sunt cele cu aroma de fructe, urmate de cele cu aroma de desert/ciocolata, alcool/bauturi si mancare/snackuri.

Insa, Sharon impreuna cu colegii sai nu au declarat ca gama variata de arome este un lucru rau, din contra au considerat ca este un lucru bun, mai ales daca fumatorii sunt ademeniti sa stea departe de tigarile din tutun, care contin gudron si monoxin de carbon.

„In cazul in care autoritatile de reglementare decid sa interzica aromele la e-lichidele de tigari electronice, iar toata lumea s-ar intoarce la tigarile obisnuite, acesta ar fi un lucru rau,” a declarat Cummins.

Directorul Centrului de Cercetare si Interventie in Controlul Tutunului, din San Diego, Shu-Hong-Zhu, a declarat: „Se pare ca noile branduri de tigari electronice nu doresc sa fie comparate cu tigarile din tutun, a caror imagine este asociata cu cancerul.”

Acest studiu a fost bazat pe cautarile online a site-urilor de tigari electronice in limba engleza, timp de doi ani. Site-urile care nu erau in engleza sau cele care nu comercializau produse direct catre consumatori, cum ar fi cele ale producatorilor, au fost excluse din studiu.

Va dati seama daca adaugau la aceste cifre si site-urile care nu sunt in limba engleza? Oare cate arome de e-lichide avem in total?


Filed under: 3. Despre e-lichide, 9. Evenimente

Noul E-joint ar putea crea o reputatie proasta pentru industrie

$
0
0

e-joint

In ultimele doua zile a aparut in multe ziare o stire care prezinta un model nou de tigara electronica. Insa, acesta are ceva mai deosebit…se numeste „E-joint” si se pare ca se foloseste pentru a fuma cannabis.

Cei din mass-media au scris ca E-joint este primul joint electronic din lume. E-joint este in prezent produs in Olanda (unde alt undeva) si promite sa ofere utilizatorilor o modalitate prin care acestia pot fuma lichidul de cannabis sau iarba. Compania care produce E-joint se numeste E-Njoint BV si este deja cunoscuta, deoarece produce zilnic 10.000 de jointuri cu arome fructate pe care le distribuie in toata lumea legal.

Dupa cum stiti autoritatile de reglementare, companiile de tutun, companiile farmaceutice, grupurile anti-fumat sunt cu totii cu ochii pe industria de tigari electronice si abia asteapta sa mai gaseasca un „nod in papura”. Acesta ar putea sa fie acest E-joint, care dupa parerea mea ar putea contribui la reputatia negativa a acestei industrii. De ce spun asta? Pentru ca deja au inceput sa apara prin ziarele din SUA ca exista elevi care fumeaza lichid cu cannabis in tigarile electronice prin licee si facultati. Va dati seama acum ca exista o tigara electronica creata special pentru asa ceva, se vor naste si mai multe discutii.

Avand in vedere puterea si influenta pe care cei din massmedia au avut-o pana acum in industria de tigari electronice, ma astept ca acest E-joint sa complice si mai mult lucrurile. Noi consumatorii, impreuna cu cei din aceasta industrie, ne-am luptat ca sa convingem lumea ca tigara electronica este un instrument de reducere a efectelor negative ale fumatului, insa acest nou model folosit pentru a fuma cannabis ar putea sa strice tot ceea ce am construit pana acum. Mai mult decat atat, autoritatile de reglementare, companiile farmaceutice si grupurile anti-fumat au cautat peste tot pentru a gasi probe impotriva tigarilor electronice, iar acest ultim dispozitiv le ofera, din pacate, exact ceea ce cauta pentru a elimina tigarile electronice de pe piata.


Filed under: 9. Evenimente

Studiu important: tigara electronica nu are efecte negative asupra functiilor inimii

$
0
0

inimaSaptamana trecuta a fost publicat un studiu important in revista BMC Cardiovascular Disorders, care sustine ca, spre deosebire de tigarile clasice, tigarile electronice nu afecteaza in mod negativ functiile cardiace.

Studiul a fost realizat de o echipa de medici, in fruntea caruia se afla binecunoscutul Dr. Konstantinos E Farsalinos. Varianta integrala o gasiti aici: http://www.biomedcentral.com/1471-2261/14/78/abstract

In cadrul studiului, anchetatorii au examinat functiile cardiace folosind ecocardiografia la 36 de fumatori si 40 de vaperi, inainte si dupa, utilizarea de tigari clasice sau tigari electronice. Cercetatorii au descoperit ca fumatul afecteaza in mod negativ functiile cardiace acute. Utilizarea de tigari electronice nu a avut niciun efect asupra functiilor inimii.

„Acesta este primul studiu care examineaza efectele acute pe care tigarile electronice le au asupra functiei miocardice. Nu au fost observate efecte adverse asupra functiei miocardice a ventricului strang dupa utilizarea unei tigari electronice cu nicotina, timp de 7 minute. Pe de alta parte, au fost sesizate modificari semnificative ale parametrilor functiei diastolice dupa fumarea unei tigari de tutun.”

Autorii au concluzionat: „Acest studiu ofera prima dovada ca tigarile electronice au efecte adverse mai putin acute asupra functiei miocardice, in comparatie cu tigarile din tutun.”

Acest studiu se adauga unei liste lungi de cercetari care demonstreaza ca tigara electronica nu este la fel de daunatoare ca si tigarile clasice. Studii de acest fel sunt destul de greu de ignorat, astfel cei care sunt impotriva acestei industrii nu vor putea sa sustina ca tigara electronica este la fel de nociva ca si tigarile din tutun.


Filed under: 2. Efectele tigarii electronice

Tigara electronica – Ghid complet pentru incepatori

$
0
0

Te-ai hotarat sa renunti la fumat cu tigara electronica. Felicitari! O sa descoperi in curand cat de minunat este acest dispozitiv si ce schimbari pozitive va aduce in viata ta.

De ce trebuie sa citesti acest ghid?

Lumea tigarilor electronice este una aglomerata, iar ca incepator/are iti poate fi dificil sa iti alegi un model sau sa gasesti informatiile de care ai nevoie.

Exista atat de multe informatii si atat de multi termeni, dar vei vedea ca atunci cand iti vei lua tigara electronica o sa vezi ca lucrurile decurg de la sine si ca nu este atat de complicat precum pare.

In acest Ghid complet pentru incepatori o sa afli tot ce trebuie sa stii pentru a-ti alege corect un model de tigara electronica.

Pentru inceput o sa iti prezint un mic dictionar cu cateva cuvinte uzuale pe care ar trebui sa le stii:

Clearomizor/atomizor – partea care incalzeste e-lichidul de la tigara electronica

E-lichid – Substanta care contine nicotina si care se transforma in vapori

A vapa – Actiunea de a folosi tigara electronica

Vaper – persoana care foloseste tigara electronica.

 

Cum functioneaza tigara electronica?

componente_tigara_electronica

Desi exista cateva diferente intre modelele de tigari electronice disponibile pe piata, principiul de functionare este cam acelasi.

Clearomizorul/atomizorul este partea in care se depoziteaza e-lichidul ce este transformat in vapori. La tigarile electronice clasice in interiorul atomizorului exista o vatelina care se imbiba cu e-lichid, iar atunci cand bateria este actionata de utilizator, e-lichidul se incalzeste si sa transforma in vapori. La modelele de tigari electronice mai noi, in interiorul clearomizorului exista un tub metalic prin care patrunde e-lichidul, in tub exista o melana care se imbiba si ea si o rezistenta care se incinge si se produc vaporii. Dupa mai multe sesiuni de vapat, melana se arde si rezistenta formata din tubuletul din clearomizor trebuie schimbata.

Bateria se activeaza fie atunci cand apesi pe buton, fie automat, atunci cand tragi din tigara electronica.

E-lichidul are la baza substanta propilen glicol sau glicerina vegetala. Atat propilen glicolul, cat si glicerina vegetala, sunt substante folosite in industria farmaceutica, cosmetica, alimentara etc.

 

Cateva lucruri importante de care trebuie sa tii cont atunci cand iti cauti o tigara electronica

Piata de tigari electronice din Romania abunda de modele si branduri. Ca incepator este greu sa gasesti un model bun si de calitate.

Trebuie sa stii ca pe piata exista foarte multe tigari electronice proaste care nu te ajuta sa renunti la fumat. Exemplu cel mai frecvent sunt tigarile electronice foarte ieftine care costa 35 de lei, 50 de lei, care in general se gasesc pe okazii.ro.

Daca o sa cumperi de pe astfel de site-uri care nu sunt specializate, pe langa faptul ca risti sa iti cumperi o porcarie care nu iti va da vapori sau care se va strica a doua zi, nici nu vei primi garantie. In caz ca ti se va strica, nu vei avea ce sa mai faci cu ea, practic vei arunca banii pe fereastra si nici nu te vei lasa de fumat.

Iti spun aceste lucruri dupa o experienta de 5 ani cu fumatorii. Am avut sute de cazuri de fumatori care m-au contactat descurajati dupa ce si-au luat o astfel de tigara electronica.

Dar, trebuie sa stii ca exista si firme care sunt specializate in comertul cu tigari electronice si care vand produse de calitate.

Ca in cazul oricarui alt produs de pe piata, pretul reflecta calitatea de cele mai multe ori. Iti cumperi o tigara electronica ieftina te poti astepta ca atomizorul/clearomizorul sa aibe scurgeri de e-lichid, bateria sa nu mai functioneze s.a.m.d.

Iti cumperi o tigara electronica de calitate vei primi o cantitate de vapori consintenta si constanta, nu vei avea probleme cu clearomizorul, iar bateria te va tine cel putin 300-400 de cicluri de incarcare.

 

Tipuri de tigari electronice disponibile pe piata

 

1. Tigari electronice de unica folosinta

tigara_electronica_de_unica_folosinta

 

Avantajul cheie al acestora este ca sunt usor de utilizat, gata de folosit oricand si nu necesita prea multe cunostinte despre acest domeniu. Iti cumperi una, tragi din ea, o folosesti si apoi o arunci.

Dezavantajul este ca sunt de obicei mai costisitoare decat cele reincarcabile. De asemenea, calitatea lor poate lasa de dorit. Sincer, pana acum nu am auzit vaperi in Romania, care sa fie multumiti de modelele disponibile pe piata.

 

2. Tigari electronice reincarcabile din 2/3 parti

baterie_de_tigara_electronica_ego_1

 

Acestea sunt cele mai folosite tigari electronice in Romania. Sunt alcatuite dintre baterie, atomizor/clearomizor si/sau mustiuc. Atomizorul/clearomizorul se conecteaza la baterie, iar daca exista si un mustiuc, acesta se ataseaza la atomizor.

Avantajul acestor tigari electronice este ca nu trebuie sa inlocuiesti atat de des consumabilele (baterie, atomizor, clearomizor, mustiuc). Acestea sunt refolosibile. In plus, economisesti multi bani, fata de cat ai cheltui in mod normal pe tigari.

Dezavantajul este ca trebuie sa ai grija sa ai totusi mereu de rezerva cate un atomizor/clearomizor pentru ca nu se stie cand se strica si nu mai ai ce vapa.

 

3. Tigari electronice modate

tigari_electronice_1

Acest tip de tigari electronice au aparut din dorinta vaperilor de a primi ceva mai mult de la o tigara electronica. Initial acestia si-au modificat singuri tigarile electronice, apoi au inceput si companiile sa scoata astfel de tigari electronice.

Avantajul la aceste tigari electronice este ca au baterie mai puternica si ofera o cantitate de vapori mai mare. Mai mult decat atat, au foarte multe setari disponibile, astfel poti sa le reglezi asa cum doresti tu… daca te pricepi… nu le recomand la incepatori.

Dezavantajul este marimea lor, de obicei arata ca niste lanterne. In general, aceste dispozitive se folosesc mai mult de vaperii avansati.

 

Ce trebuie sa faci dupa ce ti-ai cumparat tigara electronica

Imediat ce ai primit kitul, ai grija sa incarci bateriile. Acestea pot veni incarcate, dar este recomandat sa faci asta ca sa te bucuri din plin de primii vapori. Dupa ce le-ai incarcat, insurubeaza atomizorul/clearomizorul la baterie (ai grija ca acesta sa aibe e-lichid), apoi poti incepe sa vapezi. Nu uita, la prima incarcare, dupa ce pui lichid, lasa 10 minute lichidul sa patrunda la melana din clearomizor. Vei evita astfel gustul de ars (vapare in sec) si sa strici rezistenta.

Pozitia in care trebuie sa tii tigara electronica

Se recomanda ca atunci cand vapezi sa tii tigara in pozitie orizontala, cam la 45 de grade. Acest lucru impiedica scurgerea e-lichidului prin locuri nedorite (desi tehnologia s-a imbunatatit foarte mult in ultimii ani, se mai intampla asta).

Cand trebuie sa reincarci bateria

Durata de viata a bateriei variaza de la model la model si de la vaper la vaper :) De ce spun asta? Fiecare vaper are propriul stil de a trage din tigara electronica, unii trag mai puternic, altii mai usor. De asemenea, unii vaperi folosesc dispozitivul mai des, altii mai rar. In orice caz, de obicei exista un LED pe fiecare model care iti indica atunci cand bateria s-a terminat (plus ca nu o sa mai primesti vapori). Pur si simplu, ataseaza incarcatorul la baterie si conecteaza-l la o sursa de curent. Incarcatorul iti va indica atunci cand bateria s-a incarcat.

Cand trebuie sa schimbi atomizorul/clearomizorul

Media de viata a unui atomizor/clearomizor este intre 7-14 zile. Si aici depinde mult de fiecare vaper. Trebuie sa schimbi clearomizorul/atomizorul atunci cand acesta incepe sa nu iti mai dea cantitatea de vapori pe care o primeai sau iti da un gust de ars (inainte de a constata asta asigura-te ca ai bateriile incarcate si e-lichid suficient).

Clearomizoarele mai noi au incluse o rezistenta, care poate fi schimbata separat. Astfel nu trebuie sa mai schimbi tot clearomizorul si economisesti si bani. Iti cumperi un set de rezistente si le schimbi cand consideri tu.

Ce este lichidul pentru tigara electronica si din ce este compus?

Substantele din care este alcatuit e-lichidul de la tigara electronica sunt:

 

-          propilen glicol

-          glicerina vegetala

-          nicotina

-          arome

 

Este lichidul pentru tigara electronica sigur?

E-lichidele care sunt fabricate de producatori renumiti (Ex: Dekang, Liqua), care au fost testate si care au certificate care atesta calitatea, sunt destul de sigure.

Atentie insa, ca exista pe piata si e-lichide ieftine fabricate de diversi „producatori” care nu sunt testate si care pot fi periculoase pentru sanatatea ta. De aceea iti recomand mai bine sa iti cumperi de la un producator cunoscut ca sa te asiguri ca ceea ce inhalezi este sigur.

Sper ca sfaturile ti-au fost utile. Daca ai intrebari nu ezita sa ma contactezi. Astept comentarii la acest articol sau pe adresa de email nufumat@yahoo.com .

P.S. Afla mai multe informatii despre cum poti sa iti intretii sau sa iti repari tigara electronica. Completeaza urmatorul formular si le vei primi imediat!

[contact-form]
Filed under: 1. Esti nou? Ce trebuie sa stii

Doctor roman sustine tigara electronica in Polonia!

$
0
0

Salutare dragi vaperi!

Saptamana trecuta a avut loc in Polonia, la Varsovia, primul Forum Global despre Nicotina, care a avut ca scop gasirea unor solutii de standardizare si reglementare a tigarilor electronice, dar si a e-lichidului. La acest forum au participat medici si experti in sanatate cunoscuti in intreaga lume, printre care si Dr. Konstantinos Farsalinos.

Am fost suprins placut cand am aflat ca si un doctor din Romania a participat la acest eveniment. Mai mult decat atat, din declaratiile sale am vazut ca este printre putinii din Romania care s-au informat corect si care au inteles ca tigarile electronice au un potential urias de a ajuta fumatorii sa renunte la tigari.

Dr Adrian Istrate, specializat in chirurgie toracica, a declarat despre Forumul Global despre Nicotina ca “dezbaterile s-au axat pe stabilirea necesitatii impunerii unor standarde de productie si utilizare a tigarilor electronice, in contextul valului de dezaprobare al acestui dispozitiv, nesustinut de dovezi stiintifice si preluat trunchiat de o mare parte a presei internationale”.

Dr Adrian Istrate impreuna cu Dr Konstantinos Farsalinos

Dr Adrian Istrate impreuna cu Dr Konstantinos Farsalinos

O veste buna pentru noi este ca cei prezenti la eveniment au cazut de comun acord ca tigara electronica necesita o incadrare intr-o categorie aparte. Este un pas inainte, pentru ca asa cum stiti tigara electronica nu se incadreaza nici in categoria produselor de tutun, dar nici in cea a produselor farmaceutice.

Intrebat despre despre e-lichid, Dr Adrian Istrate, de la Centrul Medical Victor Babes, din Bucuresti, a declarat „Propilen glicolul sau glicerina vegetala, nicotina si aromele sunt substantele care alcatuiesc compozitia e-lichidului si ale caror efecte sunt cunoscute din literatura medicala. Nu s-au demonstrat efecte cancerigene, propilen glicolul si/sau glicerina vegetala fiind aprobate si utilizate in industria alimentara si farmaceutica, iar nicotina putand fi redusa progresiv, pana la eliminarea dependentei de aceasta.

In ceea ce priveste masurile de reglementare a e-lichidului, specialistul a propus “o limita superioara a cantitatii de nicotina, interzicerea adaugarii de substante stimulante, coloranti (cu profil farmacologic necunoscut) si toxine, o minutioasa urmarire si standardizare a dispozitivelor de vapat, precum si informarea corecta a consumatorilor.”

Intrebat cat de daunatoare sunt e-lichidele care se vand in Romania, Dr. Istrate a spus ca exista in paralel firme care comercializeaza produse atestate „si care au in spate o serie întreagă de studii asupra substanţelor conţinute în e-lichidul pentru tigara electronica”, dar sunt şi “produse care mizează pe preţul redus, oferind consumatorului un dispozitiv sau un e-lichid cu o provenienţă incertă şi cu riscuri necunoscute pentru consumatori.”

„În mod normal, importatorii de ţigări electronice şi consumabile pentru acestea, sunt controlaţi de Autoritatea Vamală Română şi prezintă, la fiecare import, documente legale cu privire la compoziţia non-toxică a lichidului. Problema, în acest caz, poate fi generată de cei care aduc fraudulos aceste consumabile sau le produc în medii neigienice, aflate în ţară. Acestea sunt cu adevărat periculoase. De regulă aceste produse pot fi găsite la colţ de stradă sau pe site-uri care nu aparţin niciunei firme şi sunt foarte greu, dacă nu imposibil de controlat. Există şi o Asociaţie a Industriei de Ţigări Electronice în România, care face eforturi în a elimina de pe piaţă produsele cu potenţial de risc crescut. Consider că o cât mai bună informare a consumatorului cu privire la ţigările electronice şi consumabilelor pentru acestea ar fi benefică şi ar evita riscurile potenţiale ce pot fi provocate de orice produs cu sursă de provenienţă necunoscută şi necontrolată”, a încheiat specialistul de la Victor Babeş.

Ma bucur ca la acest forum a existat si un medic care sa reprezinte Romania. Mi-ar placea ca si altii sa ii urmeze exemplul. Nu spun sa sustina „orbeste” tigara electronica, ci macar sa se informeze cu privire la acest subiect.

Sper ca acest forum a avut un impact pozitiv si ca va fi luat in considerare de autoritatile de reglementare din tarile membre UE.


Filed under: 9. Evenimente

Lady Gaga face reclame pentru tigari electronice

$
0
0

Ma bucur tare mult ca producatorii de tigari electronice apeleaza la cat mai multe strategii de marketing pentru a atrage noi utilizatori. Adevarul este ca, daca ar sta pe loc, probabil nu ar mai avea nimeni curaj sa incerce tigara electronica, la cate au aparut in presa si la cate lucruri negative inca mai apar.

Mai nou, se pare ca cei de la Blu eCigs s-au gandit sa o foloseasca pe Lady Gaga ca imagine pentru tigarile lor.

lady gaga tigara electronica

Jacob Fuller, director executiv al Blu eCigs Marea Britanie, a facut dezvaluirea intr-un interviu pentru The Sunday Telegraph, in care a precizat ca estimeaza ca vanzarile de tigari electronice vor ajunge vanzarile de tigari de tutun, in anul 2034.

Acesta a declarat: „In SUA, Blu lucreaza impreuna cu Lady Gaga la un video in care sa apara si tigarile electronice Blu. Este un video care va aparea in intreaga lume, care ne va permite sa acaparam piata de tigari electronice din Marea Britanie.”

Se pare ca banii veniti de la producatorii de tutun sunt de mare ajutor pentru cei de la Blu, astfel nu imi explic de unde ar avea buget ca sa o plateasca pe Lady Gaga. ;)

Insa, trebuie sa privim partea buna a lucrurilor…si anume ca investitiile acestea facute de cei de la Blu vor ajuta la cresterea pietei de tigari electronice, inclusiv a celei din Romania!


Filed under: 5. Articole pro tigara electronica

UE a facut o greseala uriasa in clasificarea e-lichidelor!

$
0
0

UE a facut o greseala uriasa atunci cand a clasificat e-lichidele ca fiind toxice, cand acestea sunt mai sigure decat sapunul, sustin mai multi oameni de stiinta de top.

Informatiile eronate au determinat UE sa restrictioneze accesul la tigari electronice, sa impuna un nivel maxim al concentratiei de nicotina si sa interzica multe modele eficiente, incepand cu 2016, in timp ce milioane de oameni mor anul din cauza fumului de tutun (doar 7 milioane de la aparitia tigarilor electronice).

Pana in prezent, nu a existat niciun deces din cauza e-lichidelor, in randul celor 29 de milioane de europeni care au folosit tigara electronica.

Aceste constatari au fost prezentate presei, in urma unui studiu realizat de experti in toxicologie, comandat de Asociatia Industriei de Tigari electronice (ECITA). Studiul il gasiti aici: http://www.ecigadvanced.com/blog/wp-content/uploads/2014/07/How-Toxic-Is-Eliquid.pdf

UE a clasificat e-lichidul in aceeasi categorie cu stricnina

UE a clasificat nicotina ca fiind o substanta extrem de toxica fie in categoria 2 (care include si stricnina), fie in categoria 3 (care include formaldehida) in regulamentul CPL (Clasificarea, Ambalarea si Etichetarea substantelor).

Aceasta clasificare a fost facuta pe baza unor informatii eronate, sustine ECITA.

Acest nou studiu demonstreaza ca cele mai multe e-lichide nu sunt suficient de toxice chiar si pentru a fi clasificate intr-una dintre categorii.

Numai cele mai puternice e-lichide (de la 2,5% pana la 5% concentratie nicotina) pot fi clasificate, dar chiar si acestea ar putea fi incadrate doar in categoria 4.

Studiul a fost intens revizuit pentru a se asigura ca datele sunt cat mai exacte.

Regulile UE vor ucide 105.000 de oameni anual, sustin economistii

Din cauza informatiilor eronate despre nicotina, UE a introdus limitarea concentratiei de nicotina din e-lichide, incepand cu 2016, precum si interzicerea unor modele de tigari electronice foarte eficiente.

Potrivit noului studiu, concentratia maxima de nicotina din e-lichide acceptate de UE reprezinta doar o treime din nicotina livrata de tigarile din tutun.

Credeti ca UE isi va revizui legislatia? Sau va ignora parerea oameniilor de stiinta?

Confucius-despre-greseala


Filed under: 5. Articole pro tigara electronica

Tigara electronica vs Nicorette Quickmist – alt medicament aprobat pe spagi

$
0
0

Probabil ca ati remarcat ca apar frecvent pe piata medicamente care mai mult dauneaza sanatatii decat sa ne vindece, in timp ce tigarile electronice se lupta sa fie acceptate pe piata ca fiind o alternativa pentru tigarile din tutun.

Un exemplu de astfel de medicament este Nicorette Quickmist spray, care potrivit producatorului te ajuta sa iti inhibi pofta de fumat. Surprinzator la acest spray este ca are in componenta toate cele patru ingrediente principale pe care le intalnim in e-lichid, plus multe altele. Mai jos aveti o comparatie intre cele doua:

 

Tigara electronica Nicorette Quickmist
 Propilen glicol  Propilen glicol
 etanol anhidru
 trometamol
 poloxamer407
 Glicerina vegetala  glicerol
 Bicarbonat de sodiu
 levomentol
 Arome  Menta
 Aroma racoroasa
 sucraloza
 acesulfam de potasiu
 Acidclorhidric
 Apa purificata
 Nicotina   Nicotina

Amuzant este cum se promoveaza acest medicament in Marea Britanie. Anunturile arata precum cel de mai jos:

nicorette_quickmist_2

Traducerea: „Nu vapa, renunta pe bune!”

Cu alte cuvinte, o anti reclama la tigari electronice.

Si un lucru important pe care nu trebuie sa uit il mentionez este ca acest medicament este aprobat de FDA, in timp ce industria de tigari electronice se chinuie de atata timp sa obtina o aprobare de la ei… Va aduc aminte studiul facut de FDA, in 2009, care sustinea ca tigara electronica contine antigel aka propilen glicol si de aceea nu este sigura. (http://forumtigaraelectronica.wordpress.com/2012/07/18/va-amintiti-de-faza-cu-antigelul-la-tigara-electronica ) Cu toate astea, Nicorette Quickmist contine acelasi ingredient. Asta inseamna ca nici Nicorette Quickmist care este aprobat de FDA nu este sigur? Sa mai adaugam ca acesta contine si etanol anhidru, un ingredient care sa gaseste in benzina?

Si atunci dragi vaperi, nu putem sa nu ne intrebam de ce FDA a aprobat Nicorette Quickmist ca medicament, cand acesta contine aceleasi ingrediente, ba chiar mai multe, decat lichidul pentru tigara electronica, in timp ce acesta este in continuare tinut sub microscop pe motiv ca este nociv?

Nu imi vine in minte decat un singur raspuns, pe care va las sa il descoperiti in aceasta melodie…

http://www.trilulilu.ro/muzica-diverse/partizan-banii


Filed under: 5. Articole pro tigara electronica

Ce cred medicii pneumologi romani despre tigara electronica?

$
0
0

institutul-pneumologie-marius-nasta

 

In numarul 2, al revistei Pneumologia, a aparut un articol intitulat, „Tigara electronica are vreun viitor in medicina?”, in care o echipa de medici romani pneumologi, au dezbatut pe acest subiect.

Cateva constatari importante:

- După cercetări repetate, s-a constatat că în vaporii de la țigara electronică nu există nici un produs cancerigen probabil sau cert.

- Pentru a cupa sindromul de sevraj, o țigară are nevoie de 5 minute, iar un inhalator de Nicorette, de 20 de minute. Dacă se compară țigara electronică cu țigara tradițională și cu inhalatorul de Nicorette (A, de 10 mg) se constată că, din punct de vedere al timpului de acoperire a nevoii, țigara electronică se situează între cea tradițională (5 minute) și inhalatorul de Nicorette (25 de minute) și cu mai puține efecte secundare decât inhalatorul de Nicorette.

- există un progres între formele de țigări electronice produse până în 2009. Atunci, calitatea era proastă și conținutul cartușului era puțin controlat (având concentrații diferite de nicotină necontrolate chiar dacă era marcat ca fiind în cantități ușoare, medii, mari sau fără), pe când în 2013 controalele au arătat concentrații apropiate de cele anunțate (nivelul produselor de degradare a nicotinei nedepășind 4,4%, iar jumătatea eșantioanelor fiind în normele farmaceutice).

Dupa cum se observa, medicii pneumologi din Romania au facut un pas urias in ceea ce priveste industria de tigari electronice… au inceput sa se documenteze despre acest subiect. Spun un pas urias pentru ca in anii trecuti apareau pe la TV si spuneam tot felul de bazaconii, fara a avea habar despre ce este tigara electronica si cum functioneaza, fara a tine cont de cercetarile realizate s.a.m.d.

Daca o sa cititi articolul integral o sa vedeti ca sunt la curent cu tot ce inseamna tigara electronica in Europa, inclusiv cu studiile care s-au realizat pana in prezent.

Ma bucur ca in articol nu se mai mentioneaza despre studii neconcludente, cum a fost cel realizat de FDA in 2009, pe care il mentionau de cate ori aveau ocazia.

Medicii pneumologi au incheiat articolul astfel: „Progresele în dezvoltarea țigării electronice sunt reale. Rămâne doar conturarea pe viitor a indicațiilor în sevrajul și sprijinul marilor fumători.”

De aici putem trage concluzia ca medicii pneumologi romania si-au schimbat atitudinea fata de tigara electronica si nu o mai privesc ca pe un potential pericol pentru fumatorii, din contra o privesc ca fiind un potential ajutor.

Articolul a fost realizat de o echipa de medici pneumologi de la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta“, condus de Dr. Florin Mihaltan.

Va recomand sa cititi articolul, deoarece cuprinde multe informatii interesate: http://www.pneumologia.eu/Probleme-de-combatere-a-fumatului-391.htm

Ce parere aveti? Credeti ca medicii din Romania si-au indreptat atitudinea fata de tigara electronica definitiv?


Filed under: 5. Articole pro tigara electronica

Farsalinos: Care sunt proprietatile medicinale ale tigarilor electronice?

$
0
0

Dr. Konstantinos Farsalinos, de la Centrul de Chirurgie Cardiaca Onassis din Grecia, a scris o lucrare importanta, in parteneriat cu profesorul Gerry V. Stimson, de la London School of Hygiene and Tropical Medicine, in care abordeaza intreabarea: „Daca tigara electronica ar trebui reglementata ca medicament sau nu?” Pentru a raspunde la aceasta intrebare, oamenii de stiinta au considerat ca trebuie sa afle daca tigara electronica are sau nu proprietati medicinale.

Farsalinos

Legislatia europeana prevede ca un produs poate fi considerat medicament doar in cazul in care indeplineste una dintre urmatoarele conditii:

1. “Este utilizat sau administrat oamenilor, fie cu scopul de a restabili, corecta sau modifica functiilor fiziologice prin exercitarea unei actiuni farmacologice, imunologice sau metabolice, sau pentru a face un diagnostic medical”.

2. “Este prezentat ca avand proprietati pentru tratarea sau prevenirea bolilor umane.”

Farsalinos si Stimson afirma ca nici una din aceste conditii nu este indeplinita de tigara electronica. Acestia sustin ca e-tigarile sunt nimic mai mult decat un “dispozitiv de prevenire a efectelor nocive” sau o “alternativa pentru tutun”. Regulamentul intocmit de UE prevede interzicerea promovarii tigarilor electronice ca fiind o alternativa mai sanatoasa sau o modalitate de renuntare la fumat.

Lucrarea intocmita de cei doi este foarte buna si se bazeaza pe date concrete, dovezi stiintifice si precedente juridic. Aici gasiti un rezumat al ei: http://download.journals.elsevierhealth.com/pdfs/journals/0955-3959/PIIS0955395914000644.pdf

Raportul intocmit de Farsalinos si Stimson sugereaza ca exista cel putin 7 milioane de utilizatori de tigari electronice in Europa. Numarul ar putea fi mai mare sau mai mic, in functie de ce statistici se tine cont. Cu toate acestea, un lucru este cert: daca luam in considerare numarul de utilizatori din Europa, cu cel din Australia, Noua Zeelanda si America de Nord, numarul total de utilizatori la nivel mondial, depaseste 10 milioane. Lucru care demonstreaza, fara doar si poate, ca tigara electronica este o alternativa de succes pentru tigarile din tutun.

Afla AICI ce parere au medicii pneumologi romani despre tigara electronica!


Filed under: 5. Articole pro tigara electronica

Clearomizor EVOD tigara electronica – Cum functioneaza?

$
0
0

Astazi o sa va fac o scurta prezentare a clearomizorului EVOD pentru tigari electronice, fabricat initial de Kanger si apoi si de alte companii.

 

Imi place foarte mult acest clearomizor, daca nu l-ati incercat pana acum va recomand sa o faceti. EVOD are o capacitate de aprox 2 ml si o rezistenta ce poate fi schimbata. Ofera o cantitate de vapori consistenta, o aroma bine definita si nu are scurgeri de e-lichid.

 

Spre deosebire de multe alte clearomizoare pentru tigara electronica, mustiucul de la EVOD este atasat permanent la corpul clearomizorului. Design-ul din doua piese este un avantaj, fata de alte clearomizoare. In cazul in care rezistenta nu mai functioneaza si clearomizorul este plin cu e-lichid, baza acestuia poate fi usor inlocuita, fara a fi nevoie sa aruncati e-lichidul.

 

Cum se incarca?

 

Pentru inceput trebuie sa intoarceti clearomizorul EVOD cu susul in jos si sa desurubati baza acestuia. Un mic pont! Tineti mereu un servetel sub mustiuc, deoarece se intampla sa mai curga e-lichid pe acolo. Doar cand este desfacut, pentru ca se scurge lichidul transformat din vapori, ce a ramas pe teava.

clearomizor_evod_1

Baza clearomizorului este alcatuita din doua piese: conectorul de metal si rezistenta.

clearomizor_evod_2

Pentru a inlocui rezistenta trebuie sa o desurubezi de la conector.

clearomizor_evod_3

Dupa ce ai inlocuit rezistenta poti umple cu e-lichid clearomizorul. Atentie! Atunci cand umpli cu e-lichid trebuie sa ai grija sa torni pe margine si nu prin tubul din mijloc. Pe acolo ies vaporii si daca va patrunde e-lichid atunci cand vei trage va bolborosi.

clearomizor_evod_4

Insurubeaza baza la loc si apoi ataseaza o baterie. Clearomizorul EVOD este compatibil cu toate bateriile de tigari electronice, care au un conector 510, adica ego series.

tigara-electronica-evod

Acum te poti bucura de vaporii placuti oferiti de acest clearomizor cu tigara electronica!


Filed under: 1. Esti nou? Ce trebuie sa stii

3 lucruri pe care ar trebui sa le stii despre e-lichide

$
0
0

e-lichide

E-lichidul este o parte esentiala din tigara electronica, practic indeplineste rolul pe care tutunul il are pentru tigari. De aceea este foarte bine sa cunosti cat mai multe despre acesta.

Astazi iti voi prezenta trei lucruri foarte importante pe care trebuie sa le stii despre e-lichid.

1.    Atat propilen glicolul (PG), cat si glicerina vegetala (VG), sunt recunoscute ca fiind sigure

Cele mai multe e-lichide au ca baza PG. Propilen glicolul este un compus organic incolor, recunoscut ca fiind sigur de catre FDA si alte organizatii de sanatate cunoscute pe plan international. Este o substanta utilizata in sute de produse de consum, inclusiv produse cosmetice, de sanatate, pentru copii si in coloranti alimentari. Propilen glicolul este un ingredient pe care il intalnim chiar si in inhalatoarele pentru astm.

Glicerina Vegetala este un produs complet natural, care este uneori utilizat ca baza in locul PG-ului. Este o optiune buna pentru utilizatorii de tigara electronica care ar putea fi sensibili la proprietatile umectante ale PG-ului (poate usca gura si provoca iritatii la unele persoane). Poti achizitiona e-lichide care contin doar VG sau care au o combinatie intre cele doua substante.

2.    Alte substante

Pe langa PG si VG, e-lichidul poate contine si nicotina (in concentratii diferite) si arome alimentare. Unii producatori adauga, de asemenea, si apa distilata, cu scopul de a dilua concentratia de nicotina.

Unii producatori introduc ingrediente suplimentare, altele decat cele prezentate mai sus, care nu sunt neaparat recunoscute ca fiind sigure. De aceea am recomandat in repetate randuri vaperilor sa isi cumpere e-lichide de la producatori cunoscuti, pentru a se asigura ca acesta este lipsit de alti contaminanti.

3.    Aromele nu sunt folosite ca sa atraga copii

Au aparut tot felul de articole in presa in care se vehiculeaza ideea ca aromele din lichidul pentru tigara electronica sunt folosite ca sa atraga copii. De fapt, orice companie responsabila se straduieste sa arate lumii ca produsele de vapat sunt destinate doar adultilor. Doar pentru ca o persoana devine adult, nu inseamna ca isi pierde brusc senzatia de gust sau dorinta de varietate. Adultii doresc sa se bucure, la randul lor, de diferite arome. Producatorii de bere si vin utilizeaza arome diferite in produsele lor, din acelasi motiv, pentru a satisface gusturile variate ale clientilor lor.

Producatorii de e-lichide ofera o varietate atat de mare de arome pentru ca vaperii o cer. Odata ce un fumator devine vaper, incepe sa isi piarda gustul pentru tutun. Multi incep sa prefere sa vapeze mai degraba un e-lichid cu aroma de capsuni, decat unul care sa aibe gust la fel ca tigarile de tutun.

Sper ca te-am ajutat sa intelegi mai bine lichidul pentru tigara electronica si ca informatiile acestea iti vor fi de folos! Daca mai ai intrebari legate de e-lichid, mi le poti scrie intr-un comentariu mai jos.

Vapori de calitate!


Filed under: 3. Despre e-lichide

5 accesorii pe care le vom avea in viitor la tigara electronica

$
0
0

Zilnic apar noi modele de tigari electronice care mai de care cu design mai deosebit sau diferite caracteristici. Unii dintre producatori au inceput chiar sa scoata tigari electronice cu accesorii din ce in ce mai ciudate.

Iata 5 accesorii ciudate pe care le vom avea in viitor la tigara electronica:

1.    Lanterna

Desi acest accesoriu exista deja, multi nu stiu de el. Din moment ce exista o cerere mare de la amatorii de lanterne, este foarte posibil ca acest accesoriu sa devina popular in piata. In fond, poate fi util…cand bantui noaptea prin casa sau cand esti plecat cu cortul.

The Saber Touch Flashlight

The Saber Touch Flashlight

2.    Vibrator

Poate ca vi se pare o idee tampita, dar trebuie sa stiti ca exista deja persoane care s-au gandit sa creeze o tigara electronica cu vibrator. Mai mult decat atat, se pare ca exista vaperi (probabil de sex feminin, zic eu :) ) care sunt interesati de acest accesoriu. Exista chiar si un threat deschis pe Reddit despre acest subiect http://www.reddit.com/r/electronic_cigarette/comments/1y09yi/mod_idea_turn_your_robot_dick_into_an_actual/  . Asa ca sa nu va surprinda, daca in viitor vom avea acest accesoriu la multe modele de tigari electronice.

3.    Periuta de dinti

Poate ca ideea vi se pare un pic exagerata, dar ganditi-va la periutele de dinti electrice. Nu cred ca ar fi greu sa poti conecta periuta de dinti la tigara electronica. Ar fi intr-adevar un accesoriu de viitor…

periuta_de-dinti

4.    USB

Am inceput sa intalnesc acest accesoriu integrat la mai multe modele de tigari electronice. USB-ul va permite sa incarcati si alte dispozitive, cum ar fi telefonul sau MP3 Playerul prin conectarea acestora la USB-ul tigarii electronice. Este util mai ales atunci cand ai nevoie urgenta de baterie.

tigara electronica Innokin MVP

tigara electronica Innokin MVP

5.    Ventilator

Doresti sa scapi de caldura? De ce sa nu folosesti ventilatorul de la tigara electronica? Cu totii stim ca exista ventilatoare de mana, imaginati-va cum ar arata un ventilator atasat la tigara electronica. Aceasta idee ar putea parea ciudata, insa cu ritmul in care evolueaza piata de tigari electronice, nu m-ar mira sa apara niste chinezi cu astfel de produse.

Poate parea ireal, insa este foarte probabil sa vedem aceste accesorii la tigara electronica in viitor. Voi pe care l-ati achizitiona? :)


Filed under: 5. Articole pro tigara electronica

10 probleme comune la tigara electronica si cum sa le repari

$
0
0

Ai probleme cu tigara electronica? Nu ti se intampla numai tie…

Mai jos ai cateva probleme comune cu care m-am confruntat de-a lungul timpul si despre care mi-au mai scris si alti vaperi si solutiile pentru a le rezolva.

Inainte sa iti rupi tigara electronica de nervi, te invit sa te asezi comod si sa citesti cu atentie acest articol :)

1.    Nu primesti suficienta nicotina

Concentratia de nicotina este prea mica

Tigarile electronice livreaza nicotina mai incet decat tigarile obisnuite. Vestea buna este ca unii oameni de stiinta considera ca datorita acestui fapt, tigarile electronice creeaza mai putina dependenta.

Vestea proasta este ca s-ar putea sa ai nevoie de un e-lichid cu o concentratie de nicotina mai mare pentru a primi acelasi efect.

Daca ai nevoie de un e-lichid puternic iti recomand sa incerci un e-lichid cu o concentratie de nicotina de 24%. Acesta este corespondentul in tarie a unei tigari tari, gen Kent lung.

Folosesti un dispozitiv necorespunzator

Modelul de tigara electronica face diferenta! Exista moduri care, desi folosesti un e-lichid slab, te satisfac mai mult decat o tigara electronica de unica folosinta cu o concentratie de nicotina mai mare. Este vorba de acel TH (throat hit), respectiv „lovitura in gat”, adica ce simti cand tragi.

Pentru a obtine un efect maxim, foloseste tigari electronice de calitate sau din cele cu voltaj reglabil. O baterie cu voltaj reglabil iti va permite sa setezi tensiunea pentru a obtine un efect pe gustul tau. Poti folosi si o tigara electronica fara voltaj variabil daca esti la inceput, insa mergi pe ceva de marca… ceva de calitate.

Folosesti dispozitivul incorect

Daca te-ai apucat de curand sa vapezi tigara electronica, s-ar putea pur si simplu sa folosesti dispozitivul incorect. Cei mai multi fumatori de tigari din tutun obisnuiesc sa traga pufuri scurte si dese. Insa, atunci cand folosesti tigara electronica se recomanda sa tragi pufuri mai lungi, mai intai in gura si apoi in plamani.

Curios, cercetatorul Murray Laugesen a descoperit ca, spre deosebire de tigarile din tutun, nicotina livrata de tigarile electronice este absorbita in caile respiratorii, nu in plamani… probabil acesta este motivul.

Baterie slaba

Poate bateria pe care o folosesti este aproape descarcata. Incearca mai intai sa o incarci complet si apoi vezi daca este vreo diferenta.

Probleme cu clearomizorul

S-ar putea ca clearomizorul tau sa aibe nevoie de o noua rezistenta sau poate este infundat. Mai jos vei vedea cum poti rezolva aceasta problema.

2.    Nu primesti „throat hit-ul” pe care il doresti

throat hit

Folosesti un e-lichid nepotrivit

Toate e-lichidele mentin un echilibru intre throat hit si productia de vapori. Propilen glicolul (PG) ofera un throat hit mai puternic, in timp ce glicerina vegetala (VG) ofera o cantitate mai mare de vapori.

In cazul in care throat hit-ul este prea slab, s-ar putea sa ai nevoie de un e-lichid cu o concentratie mai mare de PG, iar daca este prea puternic s-ar putea sa ai nevoie de un e-lichid cu o concentratie mai mare de VG…. sau pur si simplu sa scazi concentratia de nicotina.

Folosesti dispozitivul incorect (din nou)

Din nou, unele dispozitive ofera un throat hit mai puternic decat altele.

Ia-ti o baterie cu tensiune reglabila si seteaz-o astfel incat sa primesti throat hit-ul dorit.

Atomizor/clearomizor infundat

S-ar putea ca atomizorul/clearomizorul tau sa fie infundat. Citeste urmatoarele indicatii despre ce trebuie sa faci pentru a-l curata: http://forumtigaraelectronica.wordpress.com/2014/02/07/cum-sa-curatati-un-clearomizor-ce4-ce5-ce6-la-tigara-electronica/

3.    Nu primesti suficienti vapori

vapori_de_tigara_electronica

Proportia PG/VG

Din nou, proportia de PG/VG s-ar putea sa nu fie cea potrivita pentru tine. Daca vei folosi un e-lichid cu o concentratie mai mare de VG vei primi o cantitate mai mare de vapori.

Foloseste un dispozitiv mai puternic

Poate ti se pare ca repet prea des aces lucru… insa cu cat folosesti o baterie mai puternica, cu atat vei primi o cantitate mai mare de vapori… sigur daca e prea puternica poti primi gust de ars.

4.    Bateria nu functioneaza

Este bateria pornita?

Daca folosesti o baterie manuala, apasa butonul de 5 ori repetat pentru a te asigura ca este pornita. Este un sfat de baza de care multi vaperi noi nu sunt constienti.

Probleme de conectare

Problema ar putea fi conectorul dintre clearomizor si baterie. Asigura-te ca atat conectorul de la baterie, cat si cel de la clearomizor, sunt perfect curate. Daca vei folosi un betigas de ureche va fi suficient (sau un servetel pe care il rotesti in filetul bateriei). Mai multe detalii despre cum sa cureti bateria de la tigara electronica vei gasi aici: http://forumtigaraelectronica.wordpress.com/2014/06/18/sfaturi-utile-cum-sa-repari-bateria-de-la-tigara-electronica/

5.    Clearomizor care curge

Este clearomizorul montat corect?

Asigura-te de fiecare data ca ai insurubat corect clearomizorul la baterie. Aici gasesti o lista cu greseli frecvente pe care le poti face cu clearomizorului si care impiedica buna functionare a acestuia: http://forumtigaraelectronica.wordpress.com/2014/03/07/greseli-pe-care-le-facem-cu-clearomizoarele-de-tigara-electronica/

Folosesti un clearomizor nepotrivit

Poate ca folosesti un clearomizor de calitate slaba, se intampla sa gasesti multe pe piata. Este foarte important sa cumperi clearomizoare de calitate fabricate de producatori cunoscuti.

6.    Gust de ars de la tigara electronica

gust_de_ars_la_tigara_electronica

Folosesti clearomizorul imediat dupa ce l-ai umplut

Ai lasat timp e-lichidului sa se absoarba? Cele mai multe clearomizoare ar trebui lasate 5-10 minute pentru a permite e-lichidului sa fie absorbit. Daca nu ai facut acest lucru, este foarte probabil ca din cauza asta sa primesti un gust de ars.

Trebuie sa schimbi rezistenta

Rezistenta (partea care incalzeste si vaporizeaza e-lichidul) nu tine o vesnicie. In functie de dispozitivul pe care il folosesti, s-ar putea sa poti inlocui rezistenta.

Daca nu vei avea nevoie sa schimbi cartusul sau clearomizorul. Durata de viata a rezistentei variaza in functie de puterea setata la baterie si de cat de mult folosesti tigara electronica, dar probabil ca ar trebui sa schimbi rezistenta cel putin o data pe luna… daca nu la 7-10 zile.

Sfat! Cu cat tii mai mult apasat butonul, cu atat se va arde rezistenta mai repede. Este bine sa faci o pauza de cateva secunde intre fiecare puf.

E-lichid insuficient

Asigura-te ca ai mereu suficient e-lichid in clearomizor. De fapt, pentru a prelungi durata de viata a clearomizorului este bine sa te asiguri mereu ca are e-lichid.

7.    Nu simti gustul e-lichidului

Un sfat util este sa sufli in interiorul clearomizorul, nu prea puternic deoarece este posibil sa umpli cu e-lichid teava din centru si apoi sa bolboroseasca. Acest lucru functioneaza foarte bine pentru eliberarea aromei.

Sau mai este posibil ca papilele tale gustative sa se fi obisnuit cu aroma si astfel sa nu mai simti foarte bine gustul. O idee buna ar fi sa schimbi e-lichidul.

8.    Gat uscat sau cu dureri

E-lichidul cu o concentratie mare de propilen glicol poate provoca durere in gat sau uscarea acestuia. 90% dintre vaperi considera ca o gura de apa ii scapa de aceasta problema, insa sunt altii care prefera e-lichidul cu o concentratie mai mare de VG.

9.    Zgomot de bulbuci

Daca auzi un zgomot de bulbuci, atunci cand folosesti tigara electronica, probabil ca ai un atomizor/clearomizor infundat. Daca o sa cureti clearomizorul, citeste sfaturile prezentate la numarul 5 si nu o sa ti se mai intampla asta.

10.    Incarcatorul de la tigara electronica nu mai functioneaza

Folosesti incarcatorul potrivit?

De-a lungul timpului am constatat ca multe probleme cu tigara electronica sunt cauzate de folosirea unui incarcator nepotrivit. Desi, atat bateriile cat si incarcatoarele au protectie pentru supraincarcare, folosirea unui incarcator nepotrivit fabricat de alta companie poate avea efecte dezastruase (cum ar fi explodarea bateriei sau arderea acesteia).

Sunt conectorii curati?

Asa cum am mentionat si mai sus, trebuie sa te asiguri mereu ca este curat conectorul de la baterie.

Inca o data, aminteste-ti ca bateriile de la tigara electronica nu sunt concepute pentru a fi folosite cu incarcatoare de Ipad sau Iphone! Acestea ar trebui incarcate doar cu incarcatorul furnizat.

Sper ca acest articol ti-a fost de ajutor in rezolvarea problemelor cu tigara electronica. Daca mai ai si alte probleme pe care nu le-am mentionat mai sus, te invit sa mi le scrii intr-un comentariu mai jos.
Daca informatiile de mai sus sunt prea numeroase si nu le pricepi, scrie-mi si te ajut cu drag.

Vapori de calitate iti urez!


Filed under: 1. Esti nou? Ce trebuie sa stii

71% din doctorii din UK considera ca tigara electronica ar trebui sa fie disponibila oricui

$
0
0

doctor_tigara_electronica_2

Un sondaj realizat de site-ul Doctors.net.uk ne prezinta o imagine clara cu privire la parerea medicilor din Marea Britanie despre tigarile electronice. 40% dintre acestia considera ca tigara electronica ar trebui sa fie disponibila doar in farmacii, in timp ce 31% considera ca nu ar trebui sa existe nicio restrictie asupra vanzarilor. Asta inseamna ca in total 71% din medici sunt de acord ca cetatenii din Marea Britanie trebuie sa aibe acces la tigarile electronice.

Rezultatele sondajului au aratat ca doar o mica parte din medici (16%) considera ca aceste dispozitive ar trebui interzise. Restul de 13% considera ca tigarile electronice ar trebui sa fie disponibile, insa doar pe baza de reteta.

CITESTE SI „Doctor roman sustine tigara electronica in Polonia!

Desi, Marea Britanie planuieste sa reglementeze ca medicament tigara electronica, important este ca cei mai multi medici au o parere pozitiva despre aceste dispozitive. Exista deja rapoarte care sugereaza ca in Marea Britanie (si nu numai), tigarile electronice au avut un impact negativ asupra vanzarilor de medicamente de renuntare la fumat (cum sunt plasturii, guma cu nicotina, inhalatoarele etc).

Putem remarca faptul ca din ce in ce mai multi medici din intreaga lume au inceput sa considere tigara electronica o alternativa viabila pentru tigarile din tutun. Mai mult decat atat, au inceput sa recunoasca faptul ca „medicamentele” aprobate de renuntare la fumat pur si simplu nu functioneaza. Chiar si stiinta este de aceeasi parere, au aparut nenumarate studii pe termen lung care au constatat ca medicamentele de renuntare la fumat nu sunt eficiente.


Filed under: 5. Articole pro tigara electronica

Cum trebuie sa „pufai” din tigara electronica?

$
0
0

electronic-cigarette-company

Toti fumatorii care isi doresc sa incerce tigara electronica, au tendinta sa „pufaie” din aceasta asa cum o faceau din tigarile de tutun.

Din pacate, acest stil de a pufai nu functioneaza foarte bine (motiv pentru care multi renunta la acest dispozitiv), deoarece cele doua au un principiu de functionare complet diferit. Una este realizata dintr-un tub de hartie, in care tutunul este ars, iar fumul este inhalat; cea de-a doua este realizata dintr-un tub de otel care produce vapori pe baza unui e-lichid care este incalzit la o anumita temperatura.

In cazul in care folositi tigara electronica la fel ca si o tigara obisnuita, aceasta nu functioneaza cum trebuie. Mai mult decat atat, pot aparea chiar probleme, cum ar fi durerea in gat sau de plamani.

Multe studii clinice au demonstrat ca, daca o tigara electronica este folosita la fel ca o tigara clasica de catre incepatori, nicotina nu este absorbita in sange sau este absorbita intr-o concentratie foarte mica.

Acum ca am aflat ca cele doua trebuiesc utilizate diferit, intrebarea este: Cum? Un raspuns scurt este ca ambele sunt introduse in cavitatea bucala. Mai departe, totul este diferit.

Daca esti un utilizator nou de tigara electronica, citeste cu atentie urmatoarele lucruri:

 

  1. Vaporii de la tigara electronica nu patrund direct in plamani, cum se intampla la tigarile din tutun. In schimb, vaporii sunt mai intai pufaiti in gura, folosindu-te de obraji si apoi sunt inhalati daca doresti, in plamani.

    Daca vei tine vaporii doar in gura, nicotina va fi oricum absorbita in gura (si nas), dar intr-o concentratie mai mica.

  2. Vaporii sunt trasi incet in gura. Nu este indicat sa tragi puternic, la fel ca dintr-o tigara normala deoarece:
    – rezistenta care incalzeste e-lichid nu functioneaza corespunzator decat daca aerul patrunde in ea usor timp de cateva secunde. Daca vei trage puternic, va exista putina nicotina sau deloc in vapori.
    – daca tragi puternic s-ar putea sa iti vina e-lichid in gura.

    Citeste si: Tigara electronica – Ghid complet pentru incepatori

  3. Vaporii de la tigara electronica sunt o ceata pe baza de apa si nu fum realizat in urma procesului de combustie. Intre cele doua exista cateva diferente principale:
    – particulele din vapori sunt mai mari decat particulele din fum; asta inseamna ca vaporii pastrund mai greu in plamani decat fumul. Nicotina din vapori este absorbita mai greu in plamani decat nicotina din fum.
    – este foarte probabil ca si in plamani sa fie absorbita aceeasi cantitate de nicotina ca si in gura.
  4. Absorbtia nicotinei prin fumul de tigara este neobisnuit de rapida, aceasta ajunge la creier in aprox. 8 secunde, ceea ce inseamna ca se absoarbe de 3 ori mai repede decat nicotina injectata, care are nevoie de 30 de secunde pentru a ajunge la creier. Acesta este si motivul pentru care tigarile provoaca atat de repede dependenta.

    Cu toate acestea, o tigara electronica setata corect, cu un e-lichid suficient de puternic pentru utilizator, utilizata corect (asa cum am mentionat mai sus), va livra nicotina in 30 de secunde.

  5. Nu in ultimul rand, atunci cand inhalezi din tigara electronica trebuie sa o faci mai lung decat din tigarile din tutun. In medie, concentratia de nicotina este undeva intre 10-50% fata de tigarile din tutun, astfel trebuie sa inhalezi mai multi vapori pentru o perioada mai indelungata.

Filed under: 1. Esti nou? Ce trebuie sa stii

Studiu interesant pentru vaperi cu privire la inhalarea de nicotina

$
0
0

nicotina

Un grup de cercetatori au declarat ca nu exista efecte pe termen lung asupra sobolanilor de la inhalarea de nicotina. Sobolanii au fost tinuti intr-o camera unde li s-a dat nicotina timp de douazeci de ore pe zi, cinci zile pe saptamana, pe o perioada de doi ani. Camera care era plina cu vapori de nicotina avea de doua ori concentratia plasmatica pe care o au fumatorii inraiti.

Potrivit cercetatorilor, acestia nu au descoperit nicio cresterea a mortalitatii, aterosclerozei sau tumorilor in randul sobolanilor. In plus, nu s-au remarcat nici tumori microscopice sau macroscopice, nicio crestere a celulelor neuroendocrine pulmonare. Raportul cercetatorilor mai arata si ca greutatea sobolanilor, care au fost expusi la nicotina, a scazut.

Concluzia data de cercetatori a fost ca nu exista efecte nocive provocate de nicotina atunci cand aceasta „este administrata in forma sa pura prin inhalare”.

Acestea sunt intr-adevar vesti bune pentru utilizatorii de tigara electronica. In fond, scopul tigarilor electronice, care contin nicotina, este de a oferi o alternativa mai sigura pentru fumat.

CITESTE SI: Clarificari despre nicotina din tigari electronice

Multi ani fumatorii au trait cu impresia ca nicotina este substanta chimica mortala din tigari, motivul pentru care si astazi cred ca tigara electronica nu este mai sigura. Aceasta presupunere (ca multe altele) vine din lipsa de cunostinte a oamenilor si din denaturarea adevarului. Adevarul este ca celelalte substante din tigarile clasice combinate duc la deces.

Acest studiu ofera informatii pretioase pentru industria de tigari electronice, care este in continuare atacata pe motivul ca nu se stiu efectele pe termen lung ale acestui dispozitiv. Sunt convins ca pe masura ce va trece timpul vor aparea tot mai multe studii care sa demonstreze efectele pe care tigara electronica le are pe termen lung.

In ceea ce ma priveste, nu cred ca am nevoie de alte studii avand in vedere ca de vreo patru ani plamanii mei sunt sanatosi si ma simt mai bine. :)


Filed under: 2. Efectele tigarii electronice

Throat hit: Cum ne putem imbunatatii experienta cu tigara electronica?

$
0
0

throat hit

Desi tigara electronica este cea mai buna alternativa pentru tigarile din tutun, exista cateva mici diferente. Pentru multi fumatori, experienta este in mare parte aceeasi. Dar pentru altii, efectele nu sunt atat de satisfacatoare, de aceea de multe ori se intorc la obiceiul lor urat mirositor.

Unul dintre motivele care ii determina pe multi fumatori sa se intoarca la tigarile clasice este ca nu primesc acea senzatie in gat, „throat hit”, pe care o primeau inainte, nu neaparat pentru ca nu le plac tigarile electronice.

Inainte sa va spun cum puteti avea un throat hit mai bun, vreau sa va explic ce inseamna de fapt acest termen.

Throat hit-ul poate fi definit ca fiind acea senzatie, ca o lovitura, pe care o simti in gat si in plamani, atunci cand inhalezi fum sau vapori. Aceast factor este considerat a fi o parte importanta din experienta fumatului sau a vapatului.

Unii fumatori au nevoie de un throat hit mai puternic, altii nu. Daca throat hit-ul nu este suficient de puternic, ai senzatia ca nu inhalezi nimic. In schimb, daca este prea puternic, poate fi dureros si daunator pentru gat.

Atunci cand erati fumatori, puteati simti, fara probleme, diferenta de throat hit la brandurile de tigari. De exemplu, la tigarile Marlboro Rosu simteati un throat hit mai puternic decat la tigarile Marlboro Light. Unii fumatori prefera o senzatie mai puternica, in timp ce altii se multumesc cu un throat hit mai usor.

Throat hit-ul la tigari electronice este in mare parte dat de concentratia de nicotina, dar si de aroma si de calitatea e-lichidului pe care il folosesti. Pe langa acestea, depinde foarte mult si de cum folosesti dispozitivul.

Pentru a primi acelasi throat hit de la tigara electronica, trebuie sa faci cateva modificari.

In primul rand, trebuie sa acorzi foarte mare atentie la modul cum pufai. Multi fumatori obtin un throat hit satisfacator tragand pufuri scurte si dese. Cu toate acestea, din tigarile electronice trebuie sa tragi pufuri mai lungi, sustinute, care sa dureze intre 3-5 secunde. Astfel vei genera o cantitate consistenta de vapori, care iti vor oferi un throat hit mai puternic. Cantitatea de vapori pe care o produci influenteaza cu mult throat hit-ul pe care il vei simti.

Daca tragi pufuri lungi, sustinute si nu primesti throat hit-ul pe care il doresti, nu renunta! Exista si alte lucruri pe care le poti incerca inainte sa te intorci la fumat.

De obicei, pufurile mai lungi rezolva problema cu throat hit-ul, dar exista si alte lucruri care trebuiesc ajustate. O problema ar putea fi aroma de e-lichid pe care o folosesti.

Varietatea de arome la e-lichide (de ex: vanilie, capsuni, tiramisu) este unul dintre motivele pentru care tigarile electronice sunt interesante pentru unii. Poti obtine concentratia de nicotina intr-o varietate de arome interesante, mai degraba decat sa arzi tutun.

Cu toate acestea, aroma pe care o folosesti poate influenta cantitatea de vapori si, prin urmare, throat hit-ul. Daca folosesti o aroma speciala, cum ar fi cirese sau vanilie, poate ca ar fi bine sa incerci si un e-lichid cu aroma clasica de tutun.

Pe langa aroma, concentratia de nicotina pe care o folosesti influenteaza mult throat hit-ul pe care ti-l ofera tigara electronica. Un e-lichid cu o concentratie mai mare de nicotina (de ex 24 de mg) iti va oferi un throat hit mai puternic decat un e-lichid cu o concentratia mai slaba (de ex 12 g).

Pastrarea dispozitivului curat si a bateriei incarcate sunt doua dintre regulile de baza pentru functionarea perfecta a tigarii electronice si pentru a obtine un throat hit optim. Atunci cand in clearomizor mai ai putin e-lichid, nu vei mai obtine acelasi throat hit. De aceea este bine sa nu lasi sa se termine de tot e-lichidul din clearomizor.

Atentie insa, nu exista throat hit bun sau rau, acesta depinde de preferintele tale. Daca ai fost un fumator inrait, probabil ca vei dori sa simti un throat hit mai puternic. Invers, daca ai fost un fumator ocazional, probabil ca nu ai nevoie sa simti o senzatie atat de puternica in gat.

In orice caz, daca nu primesti throat hit-ul pe care il doresti nu renunta si nu te intoarce la tigarile clasice. Ai rabdare, urmeaza sfaturile de mai sus, iar astfel vei obtine probabil senzatia pe care o cauti. Daca nu, scrie-mi mai jos ce nu functioneaza bine si eu vei incerca sa te ajut sa iti rezolvi problema :)

Vapori de calitate si weekend placut!


Filed under: 1. Esti nou? Ce trebuie sa stii
Viewing all 565 articles
Browse latest View live